ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα: ποιες οι νέες περικοπές

Ποιος είναι ο κατάλογος με τις νέες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα; Πότε θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί με την τρόικα;
Στο στόχαστρο φαίνεται ότι μπαίνουν οι συντάξεις, τα εφάπαξ και τα κοινωνικά επιδόματα σε μία προσπάθεια να «κλειδώσει» το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 – 2014.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες, ρίχνοντας για παράδειγμα το πλαφόν στις συντάξεις περίπου στα 2.000 ευρώ από 2.400 που είχε αρχικά υπολογιστεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε οι περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικάεπιδόματα και εφάπαξ να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ, φθάνοντας τελικά στα 5 δισ. ευρώ.
Ο κατάλογος με τα μέτρα θα παραδοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ θα παρουσιαστεί και στους επικεφαλής της τρόικας.Σήμερα το πρωί θα τεθεί υπόψη της τρόικας στην πρώτη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με τον κ. Στουρνάρα.
Μετά τη συνάντησή της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν κύκλο επαφών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να παραμείνουν στην Ελλάδα για περίπου 10 ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο και θα επιστρέψουν γύρω στις 20 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τους.
Από το περιεχόμενο της έκθεσης θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση της επόμενης δόσης από τον μηχανισμό στήριξης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, την οποία θα λάβει η χώρα τον Σεπτέμβριο.

fimes.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: