ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κέρδιζε το ασημένιο μετάλλιο τη στιγμή που εκείνος ξεψυχούσε

Από την ανυπέρβλητη χαρά στη λύπη βυθίστηκε η 14χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδος Ροζάνα Λαμπαρδάκη. Τη στιγμή που η νεαρή κολυμβήτρια κατακτούσε το ένα μετάλλιο μετά το άλλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που διεξαγόταν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ο αγαπημένος της παππούς άφηνε την τελευταία του πνοή στην Κρήτη.
Ο Μάρκος Λαμπαρδάκης έφυγε από τη ζωή προτού προλάβει να δει την εγγονή του να κατακτά ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο και να στέφεται πρωταθλήτρια.
Οι γονείς και οι συγγενείς της πρωταθλήτριας που βρίσκονταν στο πλευρό του προσπάθησαν να μη μάθει τίποτα η 14χρονη κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, καθώς η τραγική είδηση θα επηρέαζε την ψυχολογία της και τις επιδόσεις της στους αγώνες. Αλλωστε, αυτό δεν θα το ήθελε ούτε ο παππούς της.

Ετσι, αφού ήρθαν σε επαφή με τον προπονητή της και τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, τους ζήτησαν να μη μιλήσουν στη Ροζάνα για την απώλεια του παππού της και να της αποκρύψουν την τραγική είδηση.
Και τα κατάφεραν. Ετσι, η 14χρονη ήταν μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του πανελλήνιου πρωταθλήματος, αφού κατάκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά (σε ατομικά αγωνίσματα) και ένα χάλκινο (στη σκυταλοδρομία). Την ημέρα που ο παππούς της έφυγε από τη ζωή κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο παγκορασίδων Α’ και ανήμερα της ταφής του στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 200 μ. ύπτιο παγκορασίδων Α’ συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ.
Το νέο αστέρι στην κολύμβηση, όπως την αποκαλούν όλοι, έκλεψε καρδιές και μαγνήτισε τα βλέμματα όλων με την εκπληκτική της κούρσα στα 200 μ. ύπτιο που έκανε και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.
Η νεαρή Χανιώτισσα κολυμβήτρια διένυσε την κούρσα σε χρόνο 02.27.20 και κατέβασε σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι είναι από τις κορυφαίες στην ηλικία της στην Ελλάδα.
Ομως κατά την επιστροφή της στην Κρήτη, στα Χανιά, ενημερώθηκε για τον χαμό του παππού της. Ετσι τα συναισθήματα χαράς έδωσαν τη θέση τους στη λύπη. Οι γονείς και οι φίλοι της της εξήγησαν τους λόγους που τους ανάγκασαν να μην της πουν για τον θάνατο του παππού της, ενώ στάθηκαν στο πλευρό της για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή απώλεια.
Η ίδια, αφού επισκέφτηκε τον τάφο του παππού της, έπειτα σε δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο το μόνο που θέλησε να πει είναι ότι αφιερώνει τα μετάλλια σε εκείνον:
«Τα αφιερώνω στον αγαπημένο μου παππού που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή (13/7). Στεναχωριέμαι πολύ που δεν πρόλαβα να τον αποχαιρετήσω» σημείωσε και κατέληξε: «Θέλω να πιστεύω ότι από εκεί ψηλά που θα με βλέπει θα χαίρεται για τα μετάλλια που κατέκτησα».


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: