ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συναγερμός στα νότια προάστια - Πέντε τα κρούσματα του ιού του Νείλου

Τα νότια προάστια στην Αττική δείχνουν ανοχύρωτα απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου, αφού η εισβολή των μολυσματικών κουνουπιών μετρούν ήδη πέντε κρούσματα σε μία εβδομάδα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία, αφού χθες εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα με έναν 18χρονο, έναν 44χρονο και μία 65χρονη που νοσηλεύονται σε Τζάννειο και Ασκληπιείο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, από τους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου, μόλις έξι έχουν κάνει συστηματικούς ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία.

Το θέμα απασχόλησε χθες την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων από τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας. Μάλιστα έγιναν σχετικές εισηγήσεις οι οποίες όμως εξετάζονταν πρωτίστως από οικονομική σκοπιά –γεγονός αναμενόμενο με την ένδεια που έχει το υπουργείο.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: