ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πόσο κοστίζει η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου;

Επίσημο έγγραφο έστειλε το Tαμείο Ιδιωτικοποιήσεων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που έχει αναλάβει το έργο των ιδιωτικοποιήσεων, στην Τρόικα.
Το ΤΑΙΠΕΔ αποτιμά την κρατική περιουσία, που είναι προς πώληση, στα 6,9 δις ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ κοστίζει 200 εκατ., η ΕΥΑΘ μόλις 80 εκατ., από το Ελληνικό μπορούμε να εισπράξουμε το πολύ 700 εκατ., η Εγνατία οδός μπορεί να περάσει σε ιδιώτες με 250 εκατ. ενώ η πώληση 28 κρατικών ακινήτων «πακέτο» θα αποφέρει μόλις 200 εκατ.
Για τα κρατικά λαχεία με 550 εκατ. καθάρισαν οι ενδιαφερόμενοι του τζόγου ενώ μόλις 500 εκατ. κοστίζει ο ΟΠΑΠ που έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.
Για τα περιφερειακά αεροδρόμια με συνολικά 400 εκατ. οι ιδιώτες θα γίνουν άρχοντες ενώ από τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα μην περιμένουμε να εισπράξουμε πάνω από 420 εκατ.
Για το ακίνητο του IBC που κόστισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά εκατομμύρια ευρώ οι μνηστήρες διεκδικούν το πολύ 80 εκατομμύρια. Από τη ΔΕΗ δε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 350 εκατ. από τον Ιππόδρομο μόλις 60 εκατ. Η ΔΕΠΑ κοστίζει 250 εκατ., τα ΕΛΠΕ 700 εκατ., τα ΕΛΤΑ μόλις 80 εκατ., η Αφάντου στη Ρόδο 30 εκατ. και ο πολυτελής Αστέρας Βουλιαγμένης 30 εκατομμύρια ευρώ.


Bankingnews
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: