ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δείτε τη δάδα των φετινών Ολυμπιακών αγώνων

Είναι ολόχρυση, με τριγωνική διατομή και διάτρητη.
Το ύψος της είναι 800 χιλιοστά και το βάρος της μόλις 800 γραμμάρια.
Η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο σχεδιάστηκε από τους Edward Barber και Jay Osgerby και αποτελεί το καμάρι των Βρετανών.
Όπως λένε, είναι δημιούργημα των....καλύτερων σχεδιαστών και μηχανικών της χώρας αποδεικνύοντας τις άριστες ικανότητες της Αγγλίας στον τεχνικό τομέα (σ.σ.: οι κλιματικές δοκιμές της δάδας έγιναν στα εργαστήρια της BMW).
Γιατί με 8.000 τρύπες;
Φτιαγμένη από χρυσαφένιο, ελαφρύ κράμα αλουμινίου, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία, η ολυμπιακή δάδα έχει διάσπαρτες σε όλη την επιφάνειά της 8.000 μικρές τρύπες. Η καθεμιά από αυτές αναφέρεται σε κάθε έναν από τους 8.000 λαμπαδηδρόμους που θα τρέξουν μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα αλλά και στο κάθε ένα από τα 8.000 χιλιόμετρα της διαδρομής που θα διανυθούν, μέχρι αυτή να πάρει τη θέση της στην εναρκτήρια τελετή των αγώνων στις 27 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Ο συμβολικός αριθμός «3»
Εκτός όμως από τον αριθμό 8 οι σχεδιαστές της δάδας έδειξαν μια ιδιαίτερη προτίμηση και στον αριθμό 3. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησαν, ο συγκεκριμένος αριθμός εκφράζει πολλά στοιχεία από το όραμα και τις παραδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων:
Τις 3 ολυμπιακές αξίες του σεβασμού, της αριστείας και της φιλίας.
Τις 3 λέξεις – συνθήματα των Ολυμπιακών Αγώνων: γρηγορότερα, υψηλότερα, δυνατότερα.
Τις 3 ευκαιρίες φιλοξενίας των Ολυμπιακών στην Αγγλία: το 1908, το 1948 και το 2012.
Τους 3 τομείς που θα συνδυαστούν στους Ολυμπιακούς του 2012, όπως τους οραματίζονται οι Βρετανοί: τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό.Τέλος, το χρυσό της χρώμα θεωρείται ότι εκφράζει τις ιδιότητες της ολυμπιακής φλόγας, δηλαδή τη φωτεινότητα και τη ζεστασιά της λαμπερής φωτιάς.

diadromi
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: