ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ερώτηση Βουλευτή Γρεβενών προς τον υπουργό Οικονομικών για την τιμή του πετρελαίου!!!

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης και 30 άλλοι βουλευτές κατέθεσαν ομαδική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η ερώτηση αφορά στο σημαντικότατο θέμα της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του κίνησης. Στην επερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί τον εφιάλτη των φτωχών ελληνικών νοικοκυριών, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η 15η Οκτωβρίου».
Αναλυτικά, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «η τιμή λιανικής ανά 1.000 λίτρα από 950,8 ευρώ που είναι σήμερα θα πάει στα 1.281,7 ευρώ» και εξηγούν ότι «η τιμή αυτή στο πετρέλαιο θα "τσουρουφλίσει" κυριολεκτικά την κάθε οικογένεια και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και άλλες ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί». Επίσης αναφέρονται στις τιμές των καυσόξυλων που έχουν εκτιναχθεί από πέρυσι στα ύψη, με τον τόνο να στοιχίζει 110 με 130 ευρώ, ενώ και η τιμή των “pellets” φτάνει τα 0,23 έως 0,30 ευρώ το κιλό.
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές τονίζουν πως το θέμα «καίει» περισσότερο τα νοικοκυριά ιδίως της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου (όπου απαιτείται θέρμανση για 6 με 7 μήνες), της Θεσσαλίας αλλά και περιοχών με μεγάλο υψόμετρο και ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να τους ενημερώσει «τι προτίθεται να πράξει, ποιες κατηγορίες πολιτών θα στηριχθούν και με ποιο τρόπο, ποιο θα είναι το ύψος της χρηματικής υποστήριξης;».


Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: