ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το πρωί παπάς το βράδυ ροκάς

Τον αποκαλούν «Ντον Ελβις» επειδή έχει δύο πάθη: τη θρησκεία και τον «βασιλιά του ροκ εν ρολ».
Είναι ο Αντόνιου Πετρέσκου, ένας Ρουμάνος καθολικός ιερέας που ιερουργεί στην Ιταλία και μοιράζει τη ζωή του στα θρησκευτικά του καθήκοντα και σε συναυλίες που δίνει σε πλατείες, όπου εμφανίζεται με μπότες και καουμπόικο καπέλο. Οσο για τα έσοδα από τις εμφανίσεις του, διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο παπαροκάς «Ντον Ελβις» έχει πολλούς θαυμαστές, που λατρεύουν τη φωνή του όταν τραγουδά στους ρυθμούς της ροκ και της κάντρι μουσικής. Εχει εκατοντάδες φίλους στο Facebook.
Αλλοι προτιμούν το κομμάτι της σελίδας του που είναι αφιερωμένο στην τέχνη και άλλοι εκείνο που είναι αφιερωμένο στην πίστη. Οι περισσότεροι, όμως, διαβάζουν και τα δύο. Στο Αβεντζάνο της Λ’ Ακουιλα κυκλοφόρησε ήδη το τέταρτο κατά σειρά CD του.
Ο πάντρε Αντόνιου ξεκίνησε από τη Ρουμανία. Λάτρευε από μικρός τη ροκ μουσική, αλλά στα δεκαέξι του, το 1988, ένιωσε και το κάλεσμα του Χριστού, οπότε γράφτηκε σε σεμινάριο για υποψήφιους ιερείς.
Τέσσερα χρόνια αργότερα πήγε στην Ιταλία, όπου ξεκίνησε σπουδές στο Pontefice Collegio, από το οποίο αποφοίτησε το 1999 με πτυχίο Θεολογίας με ειδικότητα την Ποιμαντική Εκκλησιολογία. Πέντε χρόνια μετά χειροτονήθηκε ιερέας στον καθεδρικό ναό του Αβεντζάνο.
Κι ενώ οι νέοι τον προσεγγίζουν, κάποιοι μεγαλύτεροι τον επικρίνουν για το χόμπι του. Οι υπερασπιστές του λένε ότι με τη μουσική εκφράζει την πίστη του και προσελκύει νέους στην εκκλησία.
«Ιερέας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Εγώ προέρχομαι από μουσική οικογένεια, και από μικρός έχω πάθος με την αμερικάνικη μουσική. Γνωρίζω καλά όμως ότι ο πρώτος ρόλος μου είναι του ιερέα» λέει ο ίδιος, που είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να παίζει και τους δύο ρόλους.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: