ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο καιρός δρόσισε, πτώση της θερμοκρασίας και βοριαδάκι

Βελτιωμένη θα είναι σήμερα Τρίτη, η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια. 
Ειδικότερα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραικό μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στον Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα.


Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα θαλάσσια τμήματα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος θα είναι ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 και στη Κρήτη έως 36 και στα νότια έως 38 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα νότια των νησιών θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

2 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Επιτέλους δροσιστήκαμε. Μετά από τόοοοοσοοοο καιρό ευχαριστήθηκα τον καφέ στο μπαλκονάκι μου. Καλημέρα Κώστα. Καλημέρα σε όλη την παρέα.
:)

VATOLAKKIOTIS είπε...

Γεια σου Δήμητρα, καλημέρα. Έτσι... να περνάς ευχάριστα!!!