ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη σοκ της μητέρας των διδύμων που παρασύρθηκαν από τον μοτοσυκλετιστή οϋκά

"Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου..."
-«Δεν θέλω να τον δω αυτόν τονάνθρωπο ποτέ. Δεν θέλω… Αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται. Μας χτύπησε και μας άφησε στον δρόμο να πεθάνουμε»… 
Η μάνα των διδύμων που χτυπήθηκαν από τον ασυνείδητο οδηγό μοτοσικλέτας και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στην άσφαλτο ξεσπάει και μιλάει μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο «ΘΕΜΑ» για τη στιγμή του ατυχήματος, τα παιδιά της και τον δράστη. Η μητέρα και τα δίδυμα είχαν φύγει από το σπίτι τους στην οδό Πιπίνου στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονταν προς την Πατησίων. Ηταν η στιγμή που η μοίρα τούς έφερε αντιμέτωπους με τον 21χρονο οδηγό της μοτοσικλέτας. Πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους, τους χτύπησε και τους εγκατέλειψε αιμόφυρτους στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας. Μια μάνα και δυο μικρά παιδιά βρέθηκαν πεσμένα, με σοβαρά τραύματα, στην άσφαλτο.

«Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη στιγμή είναι ότι κοιτούσα τα παιδιά μου ακίνητα, πεταμένα στον δρόμο…». Σε έναν θάλαμο του «Ευαγγελισμού», καθισμένη σε μια καρέκλα και με βλέμμα απλανές, η Αννίσκα Ματσιουρόφσκα μοιάζει να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί. Τα τραύματά της είναι νωπά, όμως δείχνει να μην τη νοιάζουν. Η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε από την αρχή βαριά αλλά ελεγχόμενη. Εφερε κατάγματα στο πρόσωπο, θλάση στον θώρακα και ρήξη σπλήνας και γι’ αυτό και χειρουργήθηκε.
Είναι μόνη της. Ο σύζυγός της βρίσκεται στο Παίδων. Εκεί όπου νοσηλεύονται τα δύο τους παιδιά. Το κορίτσι, η 7χρονη Κλαούντια, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο δίδυμος αδερφός της, Νταβίντ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού». Ωστόσο, οι γιατροί κάνουν λόγο για σταδιακή βελτίωση της υγείας του..
Η αρχική τους κατάσταση όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Το αγόρι διασωληνώθηκε επιτόπου από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Λίγες ώρες αργότερα και αφού τα παιδιά μπήκαν στη ΜΕΘ του Παίδων διαπιστώθηκε πως υπήρχε άμεση ανάγκη για μετάγγιση αίματος. Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση και ο κόσμος άρχισε να συρρέει στα νοσοκομεία για να δώσει αίμα για τα δύο παιδιά «"Μαμά, μου λείπεις". Αυτό μου είπε η μικρή μόλις συνήλθε από τα χειρουργεία και με πήρε τηλέφωνο…». Η μητέρα των διδύμων κλαίει, ξεσπάει, τρέμει. Η εικόνα που περιγράφει λέγοντας πως έβλεπε τα παιδιά της να κείτονται στην άσφαλτο μοιάζοντας με νεκρά την έχει σημαδέψει για πάντα. Οπως και τα παιδιά της. Η κόρη της μπορεί να ξέφυγε από τον κίνδυνο, όμως σίγουρα δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη, ενώ πάντοτε θα τη συντροφεύει ένα «γιατί». Ο γιος της, από την άλλη, φέρει πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου καθώς επίσης τραύματα στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα. «Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου για να γίνουν όπως ήταν…» λέει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα τους Δείχνει καταβεβλημένη και ανίκανη να αντιδράσει ακόμα και σε ήχους μέσα στο δωμάτιο του νοσοκο­μείου. Μοναδική αντίδραση των ματιών της και επαφή με το περιβάλλον όταν φέρνει στο μυαλό της την εικόνα του οδηγού της μηχανής που τους εγκατέλειψε. «Αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται. Δεν θέλω ούτε να τον δω, ούτε να μου μιλήσει, ούτε τίποτα…» εξομολογείται.
Τραγική φιγούρα, επίσης, ο πατέρας των διδύμων. Μέσα σε μια στιγμή κόντεψε να χάσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά που ειδοποιήθηκε για το συμβάν βρέθηκε στο νοσοκομείο προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε γίνει… Η σύζυγός του στο χειρουργείο του «Ευαγγελισμού» και τα παιδιά του στην Εντατική του Παίδων. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, από τη στιγμή που η κόρη του βγήκε από το χειρουργείο, εκείνος είναι στο πλευρό της. Στο δωμάτιο του Παίδων είναι μόνο οι δυο τους. Εκείνος και η κόρη του. Αυτό που περιμένουν πλέον είναι να βγει από την Εντατική και ο αδερφός της μικρής Κλαούντια, Νταβίντ… «Δεν θέλω να πω τίποτα», λέει ο πατέρας των διδύμων και συνεχίζει: «Να γίνουμε πρώτα όλοι καλά και μετά θα ασχοληθούμε με αυτόν που μας το έκανε αυτό», λέει στο «ΘΕΜΑ».


Το ίδιο και η μητέρα. Προς το παρόν δεν θέλει καν να ασχοληθεί με τον άνθρωπο που έφερε σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά της. «Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Θέλουμε πρώτα να ξαναείμαστε και οι τέσσερις μαζί και καλά στην υγεία μας και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε…», λέει η μητέρα στο «ΘΕΜΑ».


«Ζητάμε συγγνώμη…»
Ο μοτοσικλετιστής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ, και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα του Ναυτοδικείου τού απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο ίδιος έχει επιστρέψει στη μονάδα του.


Ο πατέρας του 21χρονου υπαξιωματικού Αρη Δημητρίου, κ. Αθανάσιος Δημητρίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» υποστηρίζει ότι ο γιος του βρισκόταν σε μεγάλη φόρτιση πριν από το ατύχημα και γι’ αυτό αντέδρασε έτσι. «Λίγη ώρα πριν γίνει αυτό που έγινε, τηλεφώνησα στον γιο μου και του είπα πως μαχαίρωσαν τον άντρα της αδερφής του και χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Εκείνος, αφού πήρε άδεια από το Ναυτικό, πήρε τη μηχανή και έφυγε κακήν κακώς από τη μονάδα του για το νοσοκομείο. Βρισκόταν σε τέτοιο πανικό που δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα ούτε τίποτα. Ηταν θολωμένος, τον καταλαβαίνω. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως έπρεπε να χτυπήσει όποιον βρέθηκε μπροστά του… Λυπούμαστε πάρα πολύ… Τους ζητάμε συγγνώμη… Πούλησα ήδη ένα οικόπεδο που είχα για να πληρώσω την εγγύηση του γιου μου. Ο,τι χρειαστεί η οικογένεια, αν και δεν έχουμε οικονομική άνεση, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά…».


Ο 21χρονος Αρης-Αλέκος Δημητρίου έχει δηλώσει στο οικογενειακό του περιβάλλον πως θέλει να επισκεφθεί τα παιδιά στο νοσοκομείο μέσα στις επόμενες ημέρες… «Εχει ζητήσει και εκείνος αλλά και όλη η οικογένειά μας να πάμε να δώσουμε αίμα για τα παιδιά. Εγώ τηλεφωνώ κάθε μέρα στο Παίδων και μαθαίνω για την πορεία της υγείας τους… Το μόνο που δεν αντέχω είναι όσα λέγονται για τον γιο μου λες και είναι δολοφόνος», λέει ο πατέρας του μοτοσικλετιστή, κ. Αθανάσιος Δημητρίου.


Πρώτο Θέμα
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: