ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Βάσεις 2012: Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμό και κάτω από τη βάση

Στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012 αλλά ήδη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία, διαμορφώνεται η πρώτη εικόνα.Κάτω από την βάση… διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.
Μην εκπλαγείτε καθόλου, όταν ακούσετε ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν σε ΑΕΙ γύρω στο 10, ενώ πιο κάτω, γύρω στο 5 θα διαμορφωθεί η βαθμολογία για τα ΤΕΙ.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα, μετά το πέρας των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι οι σχολές που θα παρουσιάσουν μεγάλη άνοδο, έως και 2.500 μόρια, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των εισακτέων.

Σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία:
Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των φιλόλογων και των δικηγόρων οι αριστούχοι, που αυξήθηκαν φέτος θα καθορίσουν τις βάσεις των περιζήτητων σχολών όπως Νομική, Φιλολογία και Ψυχολογία με έδρα αστικά κέντρα.
Ωστόσο, η μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούν αποκλειστικά σχολές του 1ου πεδίου αναμένεται να χαλαρώσει τις βάσεις στις χαμηλότερες σχολές της κατηγορίας, αυτές που κινούνται γύρω στα 14.000 μόρια.
Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις Φυσικομαθηματικές και στα Πολυτεχνεία, η πτώση στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αγγίξει τα 250 με 300 μόρια, ενώ μεγαλύτερη θα είναι στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των γιατρών οι βάσεις δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι, ενώ παρόμοια αναμένεται η κατάσταση και στο 5ο πεδίο, στα Οικονομικά, όπου ενδέχεται να «ανέβει» η βάση κατά 50 μόρια.
Ωστόσο, πτώση αναμένεται στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου (Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης), όπου θα δούμε να μπαίνουν μαθητές με 10.000 μόρια.


Ελεύθερος Τύπος
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: