ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πώς να εξαφανίσετε την φλεβίτιδα!!!

Εμφανίζονται σε έναν στους τρεις ανθρώπους και είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια. Οι κιρσοί, ίσως η πιο συχνή μορφή φλεβίτιδας, σχηματίζονται από την κακή λειτουργία των βαλβίδων που υπάρχουν στις φλέβες, επιτρέποντας το αίμα να λιμνάσει σε αυτές και να τις διογκώσει.
Η ηλικία, η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία θεωρούνται παράγοντες κινδύνου, καθώς αυξάνουν σημαντικά την πίεση που ασκείται στις φλέβες.
Πολλοί άνθρωποι ζουν με αυτούς, όταν ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, όμως η πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως το έκζεμα, η θρομβοφλεβίτιδα -φλεγμονή των φλεβών- και τα έλκη, όταν το υγρό μέσα από τους κιρσούς διαρρεύσει στον περιβάλλοντα ιστό. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.



Λέιζερ
Μετά τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας κατά μήκος της φλέβας που έχει πρόβλημα, εισάγεται σε αυτήν ένας μικροσκοπικός καθετήρας, μέσω του οποίου «ταξιδεύει» η ακτίνα του λέιζερ.
Η θερμότητα που παρέχεται καταστρέφει ουσιαστικά τα τοιχώματα της φλέβας. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες η φλέβα διαλύεται, χωρίς αυτό να είναι ορατό από τον ασθενή και η ροή του αίματος αποκαθίσταται μέσα από το υπόλοιπο, υγιές δίκτυο φλεβών. Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για μικρές, ίσιες φλέβες, καθώς είναι ευκολότερο να περάσει το λέιζερ μέσα από αυτές. Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνάει τη μία ώρα. Ο κίνδυνος καψίματος και εκχυμώσεων είναι ελάχιστος.


Σκληροθεραπεία
Πραγματοποιείται με την έγχυση αφρώδους φαρμάκου μέσα στη φλέβα, το οποίο προκαλεί την αποσύνθεση του ενδοθηλίου. Η διαδικασία διαρκεί 30 λεπτά, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες, ανάλογα με τον αριθμό των φλεβών που έχουν πρόβλημα. Ο ασθενής θα πρέπει να φορά ειδικές συσφικτικές κάλτσες για διάστημα δύο εβδομάδων προκειμένου να κρατούνται συμπιεσμένες οι πλευρές της καμένης φλέβας. Η μέθοδος ενδείκνυται για ευρυαγγείες και μικρούς κιρσούς. Οι εκχυμώσεις που μπορεί να παρατηρηθούν χρειάζονται λίγους μήνες για να απορροφηθούν.


Ραδιοσυχνότητες
Η διαδικασία χρησιμοποιεί τη θερμότητα που παράγεται από ρεύμα ραδιοσυχνοτήτων για την καταστροφή των φλεβών και μοιάζει πολύ με την τεχνική του λέιζερ, με τη διαφορά ότι μετά τη χρήση τοπικής αναισθησίας ο λεπτός καθετήρας που εισάγεται εκπέμπει ραδιοσυχνότητες. Η μέθοδος αυτή θεωρείται πιο ακριβής σε σχέση με το λέιζερ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καεί ο περιβάλλοντας ιστός και κατ' επέκταση μικρότερος κίνδυνος νευρικής βλάβης και λιγότερος πόνος. Ενδείκνυται για κιρσούς που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, στο κάτω μέρος του ποδιού.


Σαφηνεκτομή
Διεξάγεται με γενική αναισθησία, καθώς περιλαμβάνει την ολική αφαίρεση της φλέβας που παρουσιάζει πολλές επιπλοκές. Η αφαίρεση γίνεται με τομή που πραγματοποιείται στη βουβωνική πτυχή και μια μικρότερη ακριβώς κάτω από το γόνατο. Το χειρουργείο διαρκεί μία ώρα για κάθε πόδι και η μέθοδος ενδείκνυται για μεγάλους κιρσούς, καθώς η λεπτή δεσμίδα του λέιζερ δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Ο πόνος και οι εκχυμώσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι εβδομάδες. Πάντως, έπειτα από μια δεκαετία ένας στους τρεις ασθενείς παρουσιάζει υποτροπή.


Ανώδυνη αφαίρεση
Μια σχετικά νέα μέθοδος αφαίρεσης των κιρσών είναι η Clarivein, η οποία δεν απαιτεί ενέσεις (πέρα από το αρχικό τρύπημα για την εισαγωγή του καθετήρα) και είναι απολύτως ανώδυνη. Ο περιστρεφόμενος καθετήρας απελευθερώνει ένα φάρμακο που ονομάζεται STD και διαλύει τη φλέβα. Τα αποτελέσματα είναι υποδεέστερα του λέιζερ και η διαδικασία διαρκεί 20 λεπτά.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: