ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μία ένσταση στο εκλογοδικείο φέρνει "καραμπόλες" στη Βουλή

Μία ένσταση που κατατέθηκε στο εκλογοδικείο για το γεγονός ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έγιναν με βάση την απογραφή του 2001 και όχι την τελευταία του 2011, απειλεί να τινάξει τις έδρες 15 βουλευτών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Η ένσταση η οποία έγινε από δύο πολίτες στη Β’ Αθηνών αφορά 15 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε δέκα διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Αν γίνει τελικά δεκτή, μπορεί να οδηγήσει σε «καραμπόλα» φέροντας στο κοινοβούλιο, πέντε αναπληρωματικούς βουλευτές στη Β’ Αθηνών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Με την ένστασή τους, οι δυο πολίτες στρέφονται κατά των βουλευτών Α. Ψυχάρη (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Ν. Μηταράκη (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ- Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ- Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ- Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ- Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ- Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά- Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ- Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ- Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ- Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ- Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ- Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ- Χίου).
Ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές οι πέντε αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας, και συγκεκριμένα από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.
Όπως υποστηρίζουν, το γεγονός ότι η κατανομή των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου). Ο καθορισμός αυτός, όμως, των βουλευτικών εδρών, σύμφωνα με την ένσταση, προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος και για τον λόγο αυτό, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή όφειλε να κατανείμει τις 288 έδρες της Επικράτειας σύμφωνα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία του 2011.


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: