ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πρωτιά για το Δήμο Γρεβενών σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ο Δήμος Γρεβενών υπέβαλε σχετικές προτάσεις και πέτυχε τη χρηματοδότηση 5 νέων δομών, πλέον των ήδη χρηματοδοτούμενων 3 (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Βρεφονηπιακό Σταθμό Γρεβενών και Βρεφονηπιακό Σταθμό ΔΔ Ελάτου), σημειώνοντας μοναδική σημαντική πρωτιά σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Η δράση χρηματοδοτεί τις δομές...
παιδικής προστασίας, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Στη δράση επίσης εντάσσονται και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργούν από Δημοτικές Επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ και εξυπηρετούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, τα οποία απασχολούνται εκτός σχολικού ωραρίου με οργανωμένες ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες.
Τη φετινή χρονιά η ΔΕΚΕΓ και το ΝΠΔΔ θα χρηματοδοτηθούν συνολικά με το ποσό του 1.951.400,00€, για την παροχή φιλοξενίας και σίτισης σε 190 νήπια (154 επιπλέον των περσινών) και σε 42 βρέφη (25 επιπλέον των περσινών) στους 4 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Επιπλέον, για πρώτη χρονιά, ο Δήμος Γρεβενών θα προσφέρει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε 535 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, σε τρεις νέες δομές: ΚΔΑΠ Αθλητισμού, ΚΔΑΠ Πνευματικού Κέντρου Γρεβενών και ΚΔΑΠ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.
Το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» απευθύνεται σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες (εκτός από δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους) και εξασφαλίζει την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υπάρξει ανακοίνωση του Δήμου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)    Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: