ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έρχονται εκκαθαριστικά - φωτιά μέσα στο καλοκαίρι!

Κι όμως μέσα στον καύσωνα και το λιοπύρι έρχονται καλοκαιριάτικα με τη μορφή «φοροκαταιγίδας»… εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος σε 500.000 Έλληνες, οι οποίοι θα τα παραλάβουν εντός της εβδομάδας.
Από αυτά τα εκκαθαριστικά, τα 330.000 αναγράφουν υπέρογκα ποσά φόρων προς πληρωμή, ενώ αντιθέτως τα υπόλοιπα 170.000 είναι πιστωτικά και μηδενικά.
Τι θα δει ο φορολογούμενος όταν πάρει το εκκαθαριστικό; Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρεις διαφορετικούς φόρους, τους οποίους μπορεί να εξοφλήσει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο).Πιο συγκεκριμένα, στα σημειώματα αυτά της 3ης κατά σειράς παρτίδας εκκαθαριστικών που φτάνουν πλέον το 1,4 εκατ.ευρώ περιλαμβάνεται:
α) Ο υπεραυξημένος φόρος για τα εισοδήματα του 2011
β)Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2011, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε όλα τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ.
γ)Το τέλος επιτηδεύματος του έτους 2011, το οποίο ανέρχεται σε 400-500 ευρώ και επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2011 ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα.
Και αν νομίζετε ότι ξεμπερδέψαμε; Πλανάσθε πλάνην οικτράν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείπονται προς εκκαθάριση άλλες 4, 3 εκατομμύρια δηλώσεις, κάποιες από τις οποίες θα εκκαθαριστούν εντός του Ιουλίου και κάποιες από τον Αύγουστο και μετά.


Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: