ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Γρεβενά: Κλείνουν οι κατασκηνώσεις του Ζιάκα μετά από κρούσμα μηνιγγίτιδας!

Χωρίς τη σχετική άδεια λειτουργούσαν οι Κατασκηνώσεις του Ζιάκα, όπου σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα δύο κρούσματα «ιογενούς μηνιγγίτιδας». 
Το γεγονός αυτό ανάγκασε πριν από λίγο (13:30) την αντιπεριφέρεια Γρεβενών να διατάξει την παύση λειτουργίας του. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης τόνισε πως το κλείσιμο της κατασκήνωσης γίνεται μόνο για το γεγονός ότι δε διαθέτει τη σχετική άδεια, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα.
«Οι υποδομές της κατασκήνωσης είναι άριστες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από υγειονομικής πλευράς, όπως διαπίστωσαν και οι υπηρεσίες μας, με το επιτόπιο εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταμάνης και πρόσθεσε ότι στο χώρο υπάρχουν μόνιμα και δύο γιατροί, που επιβλέπουν τα παιδιά. Και κατάληξε: «Και αύριο αν εξασφαλιστεί η σχετική άδεια, οι κατασκηνώσεις θα επαναλειτουργήσουν».
Η κατασκήνωση λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια υπό την εποπτεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας « Απολύτρωσις», την οποία είχε συστήσει ο αείμνηστος θεολόγος, Στέργιος Σάκκος. Αυτή την περίοδο φιλοξενούνταν 85 αγόρια γυμνασίου, ενώ το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ολοκληρώνεται αυτή την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Τα παιδιά θα μεταφερθούν με την ευθύνη της αδελφότητας στα σπίτια τους. Σε ότι αφορά την κατάσταση των δύο παιδιών, που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, κρίνεται καλή, καθώς είναι ελαφριάς μορφής τα συμπτώματα της ιογενούς μηνιγγίτιδας.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: