ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Αχαΐα!!! Εκκενώνονται χωριά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Αργυρά της Αχαΐας και φούντωσε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στον τόπο των πυρκαγιών παραμένει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός ο οποίος αναφέρει ότι έχει μειωθεί κάπως η ένταση των ανέμων, ενώ σε λίγα λεπτά συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Ν.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Αναστάτωση επικράτησε λίγο νωρίτερα, όταν η φωτιά πλησίασε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με πυροσβέστες, κατοίκους και συγγενείς ασθενών, να ρίχνονται στη μάχη και να καταφέρνουν να σβήσουν τη μικρή εστία της φωτιάς.

Νωρίτερα οι ασθενείς εξέρχονταν με μάσκες. Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή για την εκκένωση των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης.
Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Σελλά και Αργυρα ωστόσο δύσκολη η κατάσταση σε Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι. Στο Κάτω Καστρίτσι στην οδό Βενιζέλου αυτή την ώρα κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έφτασε στις αυλές των σπιτιών τους με κουβάδες στα χέρια. Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου και της πυροσβεστικής, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία τους και να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής. Πάντως σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών η φωτιά έχει κάψει μόνο κάποιες αυλές σπιτιών στο Κάτω και στο Άνω Καστρίτσι ενώ δεν έχει καεί κανένα σπίτι.
Σημειώνεται ότι έχει εκκενωθεί το Άνω Καστρίτσι καθώς εκεί κατευθύνεται η φωτιά και το Πλατάνι.
Στην περιοχή βρίσκονται λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, ενώ ο δήμος Πατρέων έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία τους.
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο μάχονται 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων με 50 πυροσβέστες και 20 οχήματα από την Ήπειρο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.. Σημειώνεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων τα καναντέρ δεν μπορούσαν εξ αρχής να επιχειρήσουν με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να αναλάβουν την προσπάθεια για να "κρατήσουν" τη φωτιά μακριά από το ΠΛατάνι, κάτι που δεν κατέστη τελικά εφικτό.
Δείτε το βίντεο...




Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: