ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πόσο μειώνεται ο μισθός στις ΔΕΚΟ άμεσα

Πόσο μειώνεται ο μισθός στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ ξαφνικά; Διαβάστε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.
Την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ μελετά η κυβέρνηση. Επίσης, συνεχίζει την αναζήτηση των στοιχείων εκείνων που θα αναδέιξουν το λειτουργικό κόστος των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που «σιτίζονται» από τα δημόσια οικονομικά, χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα των δεδομένων.
Οπως αναφέρει η Καθημερινή, προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αξιοποιηθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) των ΔΕΚΟ, όπου κάθε φορέας που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό θα εισάγει τα οικονομικά στοιχεία (προσωπικό, μισθοδοσία, έσοδα, δαπάνες κ.λπ.).
Πάντως, η περικοπή του κόστους στις ΔΕΚΟ αρχίζει ν’ αποδίδει. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το μισθοδοτικό κόστος έχει περικοπεί ουσιαστικά μέσα σε περίοδο τριών ετών. Μόνο για τις 12 μεγαλύτερες ΔΕΚΟ για τις οποίες υπάρχουν επαρκή στοιχεία, το μισθολογικό κόστος μειώθηκε πάνω από 50% μέσα στην περίοδο Δεκέμβριος 2009 έως Απρίλιο 2012.
Και από περίπου 1,4 δισ. ευρώ που ήταν το 2009, φέτος το ετήσιο μισθοδοτικό κόστος εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σε λιγότερο από 700 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία του α’ τετραμήνου.
Η δραστική αυτή μείωση της μισθοδοσίας τους προσωπικού των 12 μεγαλύτερων ΔΕΚΟ είναι αποτέλεσμα, αφενός μεν της μείωσης του προσωπικού, αφετέρου δε, και κυρίως, της μείωσης των αποδοχών.
Η μέση ετήσια αποζημίωση ενός εργαζομένου στις ίδιες ΔΕΚΟ για φέτος αναμένεται να περιοριστεί στα 2/3 εκείνης που είχε διαμορφωθεί το 2009. Από 53,6 χιλ. ευρώ που ήταν η μέση ετήσια μισθολογική δαπάνη ανά εργαζόμενο (περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών) το 2009, φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 36 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για 94 φορείς της γενικής κυβέρνησης η μέση μηνιαία μισθοδοτική δαπάνη, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, περιορίστηκε κάτω από τα 1.900 ευρώ μηνιαίως για το 77% του προσωπικού, έναντι 42% που ήταν το 2009.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό του προσωπικού για τις 12 μεγαλύτερες ΔΕΚΟ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, έχει περιοριστεί κατά 28% από τον Δεκέμβριο του 2009 – κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων- φτάνοντας τον Απρίλιο τις 18,6 χιλ. εργαζομένους.

fimes.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: