ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εγκρίθηκε το δάνειο προς τις ισπανικές τράπεζες

Το Eurogroup ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Ισπανία, το οποίο θα επιτρέψει στη Μαδρίτη να δανειστεί ποσό έως 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν.
«Επισημοποιήσαμε ό,τι συζητήσαμε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup. Εγκρίναμε επισήμως το Μνημόνιο το οποίο απαριθμεί τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να δανειστεί χρήματα η Μαδρίτη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της», είπε ο Φρίντεν σε δημοσιογράφους.

«Η έγκριση και των 17 υπουργών υπάρχει και αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου, διευκρινίζοντας πάντως πως τα χρήματα δεν θα δοθούν αμέσως καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ισπανικών τραπεζών.
Τα δάνεια που θα δοθούν στη Μαδρίτη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχουν μέση διάρκεια αποπληρωμής τα 12,5 χρόνια και μέγιστη διάρκεια τα 15 χρόνια, με επιτόκια μεταξύ 3% και 4%. Μόλις τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), πιθανόν το Σεπτέμβριο, θα αναλάβει αυτός το έργο της χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ δεν θα συνεισφέρει στη βοήθεια, απλώς θα έχει ρόλο εποπτικό με παροχή τεχνογνωσίας.
Πάντως, ένας στους δύο Γερμανούς απορρίπτει τη βοήθεια που σχεδιάζει να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ισπανικές τράπεζες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Infratest dimap για το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το 52% των Γερμανών τάσσεται κατά της παροχής βοήθειας στην Ισπανία από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ενώ το 38% υποστηρίζει την κίνηση αυτή.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: