ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Οριστικό λουκέτο για τη χαρτοβιομηχανία Diana

Οριστικό λουκέτο βάζει η γνωστή χαρτοβιομηχανία Diana καθώς εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης κι έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Π. Ζερίτη, για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης, το οποίο είχε υποβληθεί στα τέλη του 2011.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana –σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αίτημα πτώχευσης– προς προμηθευτές, προσωπικό, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, πιστωτές, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, για να προσδιοριστούν επακριβώς οι απαιτήσεις, η σύνδικος θα καλέσει συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι δικαστές ενέταξαν στα υπό εκποίηση πάγια περιουσιακά στοιχεία και μια συνολική έκταση 1.094 στρεμμάτων που διατηρεί η βιομηχανία στην περιοχή και είχε μεταβιβαστεί σε εταιρία συμφερόντων των γιων του επιχειρηματία με σκοπό τη δημιουργία εκεί φωτοβολταϊκού πάρκου, για το οποίο μάλιστα είχε εξασφαλιστεί και η άδεια από τη ΡΑΕ.
Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και ακίνητα της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. 
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης, μόνο ο εξοπλισμός των υπό εκποίηση εγκαταστάσεων έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 60 εκατ.ευρώ.
Σημειώνεται πάντως ότι η διοίκηση της Diana φερόταν να διατηρεί επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση της επιχείρησης, η οποία λειτουργούσε επί 30ετία με αναγνωρίσιμη επωνυμία στην εσωτερική αγορά.


Seleo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: