ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τελικός Euro 2012: Ισπανία- Ιταλία 4-0 (video)

H Ισπανία διατήρησε τα σκήπτρα της και είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 καθώς συνέτριψε την Ιταλία με 4-0 στον τελικό του Euro, και σήκωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο στο Ολυμπιακό στάδιο του Κιέβου.
Η Ισπανία με το γνωστό στιλ παιχνιδιού της προκάλεσε ασφυξία στην Ιταλία που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο απέναντι στους Ιταλούς που έμοιαζαν κουρασμένη και στο 14’ η πίεση των πρωταθλητών Ευρώπης απέδωσε, με τον Silva να κάνει το 1-0 με κεφαλιά μετά από ασίστ του Fabregas.

Η ομάδα του Prandelli προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει με μακρινά σουτ, όμως οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 41’, με τον Jordi Alba να πλασάρει εύστοχα σε μία εξαιρετική κόντρα επίθεση και μετά από κάθετη πάσα του Xavi.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Di Natale να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά και στο 48’ τους Ισπανούς δικαιολογημένα να ζητούν πέναλτι σε χέρι του Bonucci. Ακολούθησε μία ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Di Natale στο 50’, όταν δύο φορές ο Casillas του είπε όχι.
Στο 62’ η Ιταλία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Motta και ο Prandelli είχε ήδη εξαντλήσει τις τρεις αλλαγές του (η πρώτη του Chellini ήταν αναγκαστική). Από εκεί και έπειτα οι Ιταλοί ουσιαστικά παράτησαν το ματς, οι Ισπανοί κατέβασαν ρυθμό, ωστόσο όμως παρέμεναν επικίνδυνοι και στο 83′ ο Torres με πλασέ έκανε το 3-0 (και πάλι από ασίστ του Xavi). Το τελικό 4-0 έγινε με πλασέ του Mata στο 88′, με την Ισπανία να μετατρέπει την κατάκτηση του Euro 2012 σε απόλυτο θρίαμβο.
Γκολ: Silva 14’, Alba 41’. Torres 83′, Mata 88′
Οι συνθέσεις:
Ισπανία: Casillas, Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Silva (Pedro 59’), Iniesta (Mata 87′), Fàbregas (Torres 75’).
Ιταλία: Buffon, Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini (Balzareti 21’), De Rossi, Pirlo, Marchisio, Montolivo (Motta 56’), Cassano (Di Natale 46’), Balotelli
Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights από τον τελικό του Euro 2012, Ισπανία – Ιταλία 4-0


sportena
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: