ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πιλάβιος : «Ο Ηρακλής μπορεί να παίξει Football League »!!!

Σε μια σημαντική απόκάλυψη προχώρησε ο Γιωργος Τραπεζανίδης , μετά απο συνομιλία που είχε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην Πολωνία!
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα Sports2310.gr :
«Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, στο αεροδρόμιο «Μπoρίσπολ» του Κιέβου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος μπήκε… αεράτος στην αίθουσα αναχωρήσεων με μια αποσκευή ανά χείρας και δεν έχασε την διάθεση του, όταν αντίκρισε τρεις δημοσιογράφους, που περίμεναν την πτήση για την Αθήνα (και εν συνεχεία την Θεσσαλονίκη, σε ότι αφορούσε εμένα…). Οι συνάδελφοι Χρήστος Κοντός και Γιώργος Χαϊκάλης μίλησαν μαζί του για τον τελικό του Euro, που είχε γίνει κάποιες ώρες πριν και ήταν το γεγονός της ημέρας. Εγώ, πάλι, σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω αν ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας… μετάνιωσε για όσα έγιναν στην υπόθεση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν δυσφόρησε στην προτροπή μου να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε άλλο. Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Σα να ήθελε να πει κάποια πράγματα εδώ και καιρό και κάτι τον εμπόδιζε. Όχι πια. Η συζήτηση κράτησε περίπου 15 λεπτά και αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή την αντιμετώπιση του Ηρακλή από την ΕΠΟ και ειδικότερα από τον ίδιο, σε σημείο που αυτή τη στιγμή να θεωρείται persona non grata στη Θεσσαλονίκη.
«Ποιός είμαι εγώ, να τα βάλω με τον Ηρακλη; Μήπως νομίζετε ότι είμαι τρελός να τα ανοίξω πόλεμο μ’ έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους, που έχει ιστορία 100 και πλέον χρόνων;», ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ, στην ερώτηση «τι σας έφταιγε ο Ηρακλής;».

Γυρνώντας στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Πιλάβιος έκανε λόγο για «αρνητικές συγκυρίες που καταδίκασαν τον Ηρακλή» και είπε ακόμη: «Ναι, καταλαβαίνω ότι υπήρχε θέμα και δεν έγινε το ίδιο με την Τρίπολη. Ναι, πράγματι ισχύουν άλλα πράγματα πλέον με τις αδειοδοτήσεις. Ναι, έφυγαν κάποιοι άνθρωποι που δεν άξιζε να βρεθούν στη διοίκηση του Ηρακλή. Όμως, υπήρχε μια σειρά από παρατυπίες, που δεν κρίθηκαν από εμένα, αλλά από τα δικαστήρια. Δεν είχα το δικαίωμα να παρέμβω και να παίξω παράτυπο ρόλο, σε μια ιστορία, που σαφώς και δεν ήθελα να εξελιχθεί κατ’ αυτό τον τρόπο…».
Οι λέξεις βγαίνουν αβίαστα από το στόμα του προέδρου της ΕΠΟ. Είναι προφανές ότι αυτά που λέει τα έχει σκεφτεί καλά (και ξανασκεφτεί…), ότι προσέχει στην διατύπωσή τους και κυρίως ότι τα πιστεύει απόλυτα. «Δεν εχω κάτι προσωπικό με τον Ηρακλή», μου λέει και σ’ εκείνο το σημείο ο τόνος της φωνής του ανεβαίνει: «Οι φίλαθλοι ξεχνούν ή μπορεί να μην ξέρουν. Χωρίς να μπω σε λπετομέρειες θα θυμίσω δύο περιπτώσεις που αφορούν τον Ηρακλή. Και αναφέρομαι σε μια πυρκαγιά στα γραφεία της Μίκρας, που εξαφάνισε κάποια έγγραφα, αλλά και στα τηλεφωνήματα που έγιναν κάτω από το άγαλμα του Νέλσονα Μαντέλα. Ξέρετε τι έγινε στο άγαλμα του Μαντέλα; Δεν θα σας πω εγώ. Αν θέλετε ψάξτε και θα μάθετε. Μπορούν να το κάνουν και οι ρεπόρτερ του Ηρακλή, γιατί έχει μεγάλη σημασία τι συνέβη τότε. Η ιστορία πρέπει να αποκατασταθεί…».
Η συζήτηση έφτασε στις αντιδράσεις των οπαδών του Ηρακλή: «Δεν μπόρεσα να αντέξω εκείνο το κατάπτυστο πανό για τα παιδιά μου. Σκέφτηκα πάρα πολλά, αλλά μόνο εγώ ξέρω πως ένιωσα..». Και αμέσως μετά: «Δεν γράφτηκε ποτέ, ούτε σχολιάστηκε ότι ο Ηρακλής μπορούσε να παίξει από πέρυσι στην Φούτμπολ λιγκ και να διεκδικήσει την επιστροφή, αλλά οι δικοί του παράγοντες τον έστειλαν στην Δ’ εθνική για να γλιτώσουν τα χρέη. Πάντως, ακόμη και τώρα και παρά τα όσα συνέβησαν εύχομαι να βρεθεί τρόπος και να παίξει ο Ηρακλής στη Φούτμπολ λιγκ της νέας περιόδου».
Όχι δεν ζήτησε συγνώμη ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αν και θα μπορούσε να το κάνει. Επιμένει ότι από τη πλευρά του δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι οι κρίσεις του για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Ηρακλή έχουν διαφοροποιηθεί. Έστω και έμμεσα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραδέχεται ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάτι είναι κι αυτό…»


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: