ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Mur Island: Ένα τεχνητό νησί… έργο τέχνης!

Όταν κατασκευάστηκε το 2003 ξεχώρισε αμέσως από το πρωτοποριακό design αλλά και από το σκεπτικό του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη σχετικά με τη δημιουργία του: «Οι κάτοικοι τού Graz έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τον ποταμό».
Το τεχνητό νησί Mur δεσπόζει στον ομώνυμο ποταμό που διαρέει την πόλη Graz στην Αυστρία, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους κατοίκους και στο ποτάμι. Δύο γέφυρες συνδέουν τη
μεταλλική κατασκευή με τις όχθες, ενώ το καταπράσινο τοπίο ολοκληρώνει την κατά τα άλλα εντυπωσιακή εικόνα.


Ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής Vito Acconci από τη Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα τεχνητό νησί σε σχήμα μεγάλου κοχυλιού, το οποίο μοιάζει να επιπλέει στο νερό. Τεράστια γυάλινα ανοίγματα σε διάφορα σημεία επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν την απρόσκπτη θέα.
Το βράδυ το νησί φωτίζεται γενναιόδωρα, αποκτώντας διάφορους χρωματισμούς, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται… υπαίθριος χώρος διασκέδασης, με εστιατόρια, καφέ, μπαρ και περιπατηρικά μονοπάτια.
«Είναι ένα έργο τέχνης για την πόλη μας και ένα δείγμα υψηλής αρχιτεκτονικής. Ενώνει με πρωτότυπο τρόπο τις όχθες του ποταμού, ο οποίος αποτελεί το επίκεντρο των δραστηριοτήτων στην πόλη μας, ενώ είναι και ένας χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους», λέει ο δήμαρχος της πόλης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2003 που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, το Mur Island έχει λάβει πολλά βραβεία σχεδιασμού και κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο παράξενα τεχνητά νησιά στον κόσμο.

http://fotisbazakas.blogspot.com
http://perierga.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: