ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Newcastle – Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι) (video φιλικός)

Ο Λεονάρντο Ζαρντί στο πιο δύσκολο τεστ του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, έβγαλε σίγουρα ένα συμπέρασμα. Ότι η ομάδα που «χτίζει» έχει προσωπικότητα. Όταν λοιπόν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Νιούκαστλ και έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Μοδέστο (73΄), οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν εξαιρετικά, ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου (80΄) στο τελικό 1-1 και έτσι έμειναν αήττητοι στα φιλικά προετοιμασίας.Όπως και με την Μπράγκα, το ματς πήγε στα πέναλτι όπου υπήρχε ξανά ισορροπία (4-4) και νικητής δεν βγήκε πότε.
Οι Πειραιώτες μετά από ένα «άχρωμο» και… μπερδεμένο-λόγω των πολλών αλλαγών στις θέσεις των παικτών-πρώτο ημίχρονο, ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο κάτι που έγινε κυρίως εξαιτίας της εισόδου των Αμπντούν, Μήτρογλου, Μανιάτη και Βλαχοδήμου.Σταθερός και με πολύ καλή παρουσίας στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι κόντρα σε μία Νιούκαστλ που είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την βασική ομάδα και χρησιμοποίησε από τα μεγάλα της αστέρα μόνο τον Σισέ για λίγα λεπτά.Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα… περίεργο 4-3-3 αλλάζοντας πολλές θέσεις στους παίκτες του. Ο Φέισα ήταν καθαρό αμυντικό χαφ με τους Σουμπίνιο και Λυκογιάννη να τον πλαισιώνουν και τον Ντιόγκο στην δεξιά πλευρά.
Το πρόβλημα στην ανάπτυξη όμως ήταν φανερό για την ομάδα του Ζαρντίμ, απέναντι στους Άγγλους που είχαν δύναμη και ταχύτητα στις φάσεις και στο 25΄μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Τέιλορ. Ο Σιόβας δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα κόντραρε στον Ομπερτάν και στρώθηκε στον αμυντικό της Νιούκαστλ που από κοντά έκανε το 1-0.Βλέποντας το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να αλλάξει κάτι. Πήγε τον Ντιόγκο αριστερά και τον Φετφατζίδη δεξιά αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν λύσεις και επιχειρούσαν κυρίως μακρινά σουτ. Στο 32΄το φάουλ του Σουμπίνιο που απομάκρυνε δύσκολα ο Κρουλ ήταν ότι καλύτερο για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ζαρντίμ άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα. Συγκεκριμένα έπαιξε με Κάρολ, δεξιά Τοροσίδη, αριστερά Χολέμπας, στο κέντρο της άμυνας Σιόβας-Μανωλά. Ο Μοδέστο αμυντικό χαφ, μπροστά του Τάτος και Μανιάτης. Δεξιά ο Αμπντούν, αριστερά ο Βλαχοδήμος και κορυφή ο Μήτρογλου.Τα νέα πρόσωπα, ειδικά από την μέση και μπροστά, έδωσαν μία «φρεσκάδα» στον Ολυμπιακό που έγινε πιο κινητικός και γρήγορος στην επίθεση. Ο Αμπντούν και ο Χολέμπας έδωσαν οντότητα στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας τους κάτι που έδωσε και μέτρα στους Πειραιώτες. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς και τον Πάντελιτς και έπαιξε ένα 4-4-2 με Μανιάτη, Τάτο στον άξονα και τον Μήτρογλου με τον Σέρβο μπροστά. Στο 72΄ο Μήτρογλου με τον Αμπντούν συνεργάστηκαν εξαιρετικά αλλά ο Κρουλ είπε «όχι» στο σουτ του Αλγερινού.
Στο 73 ο διαιτητής απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Μοδέστο και χάλασε τα σχέδια του Ζαρντίμ που έβαλε αριστερά τον Μήτρογλου και τον Βλαχοδήμο δεξί μπακ. Η Νιούκαστλ έκανε επίσης αρκετές αλλαγές, ο Πάρντιου έριξε στο ματς και τον Σισέ αλλά η ομάδα που έκανε φάσεις στο γήπεδο ήταν η ελληνική. Και στο 79΄ήρθε η λογική εξέλιξη με το γκολ. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Αμπντού και πάσα στον Μήτρογλου στην περιοχή, ο Έλληνας επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κρουλ και να κάνει το 1-1.
Οι παίκτες του Ζαρντίμ μάλιστα δεν άφησαν το ματς στο τέλος. Έψαξαν και το 2-1 με ωραίες συνεργασίες στην επιθετική τους γραμμή. Ο Παπίς Σισέ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις. Το 90λεπτο έμεινε στο 1-1 και έτσι όπως και με την Μπράγκα, πήγε στα πέναλτι.


Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Σιόβας, Παπάζογλου, Ντιελνά, Τοροσίδης, Φέισα, Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Φετφατζίδης, Λυκογιάννης, Τζεμπούρ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άρχισε με: Kάρολ, Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπας, Τοροσίδη (68΄Πάντελιτς), Μοδέστο, Μανιάτη, Τάτο, Βλαχοδήμο, Αμπντούν, Μήτρογλου (85΄Καραγκούνης)
Νιούκαστλ (Πάρντιου): Κρουλ, Χάρπερ, Έλιοτ, Τέιλορ, Ουίλιαμσον, Πέρτς, Σαντόν, Ομπερτάν, Μπιγκιριμάνα, Γκόσλινγκ, Αμαλφιτανό, Βούκσιτς, Αμεόμπι
Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα Newcastle – Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι)
   ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)    Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: