ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απόψε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (video)

Μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, η ώρα για το Λονδίνο έφτασε: Η βρετανική πρωτεύουσα παίρνει θέση για την τρίωρη τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο επί 17 ημέρες οι καλύτεροι από όλο τον κόσμο θα συναγωνίζονται για το «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».
Η τελετή, υπερθέαμα ολυμπιακού μεγέθους (με ανάλογο κόστος), θα ξεκινήσει στις 21:00 τοπική ώρα, αφού φτάσει η φλόγα περνώντας από τον Τάμεση. Την σκηνοθεσία της τελετής, που θα έχει βρετανικό χρώμα και αποκορύφωμα της οποίας θα είναι η αφή του Ολυμπιακού Βωμού, έχει αναλάβει ο Ντάνι Μπόιλ.


Στην τελετή θα παρίστανται φυσικά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο, με κορυφαία τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία και θα κηρύξει την έναρξη. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης πάντως, είχαν μείνει ακόμη απούλητα ακριβότερα εισιτήρια, που ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν ήδη αποκλειστεί 11 αθλητές, κυρίως για χρήση απαγορευμένων ουσιών -ανάμεσα στους οποίους και ο Δ.Χονδροκούκης, το πρώτο δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε στανοζολόλη- αλλά και το πρώτο «ολυμπιακό θύμα» του twitter, η Βούλα Παπαχρήστου.
Τη διοργάνωση της 30ής σύγχρονης Ολυμπιάδας πλαισιώνει η μεγαλύτερη κινητοποίηση αστυνομίας και του βρετανικού στρατού σε καιρό ειρήνης, με το προσωπικό ασφαλείας να είναι πολλαπλάσιο των αθλητών και των τεχνικών από 204 χώρες.
Για το Λονδίνο, που έχει ζήσει την τραυματική εμπειρία της τρομοκρατικής επίθεσης του 2005, ύψιστη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των Αγώνων: Παρά το «προβληματάκι» με την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, που θα συνέδραμε τη φύλαξη με μερικές χιλιάδες φύλακες που τελικά δεν εμφανίστηκαν ποτέ, στρατός και αστυνομία επαγρυπνούν για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.
Μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε o Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ για την ασφάλεια των Αγώνων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη: «Φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να διεξαχθούν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό μετράει περισσότερο από όλα».
Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές ανά την υφήλιο, ενώ ο συνολικός αριθμός των θεατών για όλα τα αθλήματα υπολογίζεται στα 4 δισεκατομμύρια. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης φτάνει τα περίπου 11,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 34 εκατ. ευρώ πηγαίνουν μόνο στην τελετή έναρξης.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: