ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συμφώνησαν στο περίγραμμα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

Σχεδόν 2 ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.00.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από την ασφυκτική πίεση χρόνου και τα μειωμένα περιθώρια ελιγμών, οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν στο περίγραμμα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ αφήνοντας ανοικτό το πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης για το άμεσο μέλλον αλλά δίνοντας βάρος αυτή τη στιγμή στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι...
θα υπάρξει πρόταση για το πακέτο των 11,5 δισ. στην τρόικα, ωστόσο υπογράμμισε ότι «συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για αριθμούς».
«Κοινή επιλογή η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δε θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης δε σημαίνει «υποστολή της προσπάθειας που γίνεται για επιμήκυνση και συνολική απαγκίστρωση από τους απεχθείς όρους του μνημονίου».
«Η προγραμματική συμφωνία παραμένει στο ακέραιο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Βενιζέλος: Εφόσον ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μέτρα, δέχομαι την εκτίμηση του
«Θέση μας είναι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο της. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση για τη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη που αποκάλυψε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός συμφώνησε να συνεχίσει το πρόγραμμα σε αυτή τη φάση ώστε να διεκδικήσει αλλαγές σε επόμενη με καλύτερη διαπραγματευτική βάση, αφήνοντας ωστόσο να δείξει ότι ο ίδιος διαφωνούσε: «Εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι τα μέτρα 11,5 δισ. θα τα, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την εκτίμηση του να συμφωνήσω με την κρίση του» τόνισε και συμπλήρωσε πως πρότεινε να τεθεί σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παράτασης του χρόνου προσαρμογής.
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ τονίζοντας ότι δεν θα ενεργήσει το ΠΑΣΟΚ όπως η ίδια όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και υπογράμμισε ότι αίτημα του ιδίου και του κόμματός του είναι «να μην περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, οριζόντια ή οικονομικά ατελέσφορα στο πακέτο αλλά και να συνοδεύεται αυτό και από συγκεκριμένα μέτρα για τη ρευστότητα».
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «το λιγότερο που πρέπει να εισηγηθεί η τρόικα είναι η παράταση ως το 2016 και να συμφωνηθεί η γρήγορη καταβολή των δόσεων ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά» ενώ ζήτησε από τους εταίρους μας να αναγνωρίσουν «τη συγκλονιστική προσπάθεια προσαρμογής της χώρας».​

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook:  
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: