ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ανοικτή η "πόρτα" για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους - Θα εφαρμοστεί η εφεδρεία!

- Αμετακίνητη η τρόικα στην εφαρμογή του μέτρου
- Δεν αποκλείεται να επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια!
- Ψάχνουν ακόμα μέτρα 4,5 δις
Απολύσεις δεν θα γίνουν στο Δημόσιο, αλλά η εφεδρεία παραμένει ορθάνοιχτη «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ εκκρεμούν ακόμα μέτρα περίπου 4 δισ. ευρώ.
«Πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας και γνωστοποίησε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια τον ενημέρωσε ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης, εξέλιξη που θεωρεί θετική.

«Αυτό επιβάλλει», πρόσθεσε, «να μείνουμε ζωντανοί και στο παιχνίδι μέχρις ότου η Ευρώπη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης».
Η εφεδρεία λοιπόν παραμένει στο τραπέζι και αφορά περίπου 15.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα το 2012.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η τρόικα επιμένει στην υλοποίηση του μέτρου που έχει περιληφθεί στο Μνημόνιο, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο επέκτασής του τα επόμενα χρόνια, εάν διαπιστωθεί ότι μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, ερωτώμενο από την «Κ», αναγνώρισε ότι χωρίς την εργασιακή εφεδρεία δύσκολα θα βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ των περικοπών δημοσίων δαπανών που πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα έως το τέλος Αυγούστου και στο Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου.
Πέραν της εξόδου υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία, προωθείται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ.
Δραστικές αλλαγές εξετάζονται στις συντάξεις, που περιλαμβάνουν από αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως περικοπές ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις –από 700 ευρώ και άνω– στις επικουρικές και στα εφάπαξ. Το οικονομικό επιτελείο θα έχει έτοιμη μια λίστα μέτρων για να την παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: