ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τι ισχύει στο Εφηβικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κ17 της ΒΔ Ελλάδας

Μένοντας πιστή στο λόγο της η διοργανώτρια Αρχή του Εφηβικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κ17 της Βορειοδυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 16 Αυγούστου ανακοίνωσε την προκήρυξη της εξαίρετης πρωτοβουλίας των Ενώσεων Άρτας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας και Κέρκυρας.
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τα διαγωνιζόμενα σωματεία και η διοργάνωση αφορά σε παίκτες γεννηθέντες από 1-1-1996 έως 31-12-1998.
Οι αλλαγές που θα επιτρέπονται είναι επτά σε κάθε αγώνα και σαφώς στο Πρωτάθλημα αυτό έχουν ισχύει βαθμολογίες, ο Πειθαρχικός Κώδικας της Ε.Π.Ο. που επιφέρει κυρώσεις για τη δυσφήμηση του αθλήματος, αλλά και αρκετά από τα άρθρα του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Τα έξοδα διαιτησίας θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το γηπεδούχο σωματείο, ενώ το εξοδολόγιο των τριών διαιτητών θα είναι σταθερό σε όλες τις έδρες με ποσό 85 ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, την Τρίτη 7 Αυγούστου, στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Άρτας, έγινε η συγκέντρωση για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Κ17, και παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των Ενώσεων Άρτας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και εκπρόσωποι ενδιαφερομένων σωματείων, προκειμένου να αναλύσουν και να συναποφασίσουν όλες τις παραμέτρους. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας με έγγραφό της, δήλωσε ότι στηρίζει την εν γένει προσπάθεια για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος αυτού για πρώτη φορά, εάν σ’ αυτό δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 6 σωματεία, ενώ η διοργάνωση ανατέθηκε για φέτος στην Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έχει ήδη αποστείλει στις Ενώσεις την προκήρυξη του πρωταθλήματος, καθώς και τις δηλώσεις συμμετοχής.
Τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να απευθύνονται στις οικείες Ενώσεις, για την παραλαβή των παραπάνω εγγράφων.
Η ημερομηνία λήξης δηλώσεων συμμετοχής έχει οριστεί η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, το παράβολο συμμετοχής είναι 250 ευρώ και το παράβολο εγγύησης 300 ευρώ, το οποίο θα επιστρέφεται στο σωματείο αν αυτό συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος.
Τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να ενημερώνονται από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας στο τηλέφωνο 26310-28884 καθώς και από την ιστοσελίδα της Ένωσης www.epsaitol.gr, στην ειδική στήλη με τίτλο «περιφερειακό εφηβικό πρωτάθλημα».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ17 ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013
Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ και ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, έχοντας υπόψη:

α. Το καταστατικό τους.
β. Τον Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.
γ. Τον Κανονισμό Αγώνων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.
δ. Τους Κανόνες Παιχνιδιού.
ε. Το με αριθμό 22360/27-7-2012 έγγραφο της Ε.Π.Ο.
προκηρύσσουν
τους αγώνες εφηβικού περιφερειακού πρωταθλήματος Κ17, περιόδου 2012-2013, ως εξής:

ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Η Προκήρυξη αυτή είναι πρόσκληση για σύμβαση προσχώρησης μεταξύ των παραπάνω Ε.Π.Σ. και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο παραπάνω Πρωτάθλημα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ Ε.Π.Σ.
Μετά από απόφαση των διοργανωτριών Ε.Π.Σ. η διοργάνωση του πρωταθλήματος αυτού, ανατίθεται στην Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΟΣ
Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή, υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Χαρ. Τρικούπη 43 Μεσολόγγι 30200, FAX 2631025333, το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του, καθώς και τα 2 γήπεδα με χλοοτάπητα, φυσικό ή πλαστικό που το είδος του θα αναγράφεται στη δήλωση και θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του. Τα σωματεία που θα χρησιμοποιήσουν γήπεδο που ανήκει σε άλλο σωματείο ή Αρχή, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, έγγραφη συγκατάθεση του σωματείου ή της Αρχής, ότι παραχωρείται.
Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι αναγνωρισμένα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων, ορίζεται η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθορισθεί μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιήσει η Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων θα ορισθούν με το πρόγραμμα, καθώς και οι γηπεδούχες ομάδες.

ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες είναι διπλοί. Η διάρκεια του αγώνα είναι 90' της ώρας σε 2 ημίχρονα των 45' το καθένα.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να φροντίζει όπως παρευρίσκεται στο γήπεδο γιατρός και να υπάρχουν μέσα πρώτων βοηθειών. ('Αρθρο 8 παρ. 2 Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα πρέπει να είναι γεννημένοι από 1-1-1996 έως 31-12-1998, να κατέχουν δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών και να συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση υγείας του σωματείου τους, η οποία πρέπει να έχει πρωτοκολληθεί από τις υπηρεσίες της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ πριν την τέλεση του αγώνα.
Εάν για κάποιο σωματείο γίνει δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας ή αντικανονικής συμμετοχής (αγωνιστεί ποδοσφαιριστής μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, τιμωρημένος) το σωματείο αυτό θα αποκλειστεί των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος.
Στους αγώνες του πρωταθλήματος αυτού, τα σωματεία δικαιούνται να αντικαταστήσουν μέχρι επτά (7) ποδοσφαιριστές.
Στο πρωτάθλημα αυτό έχει ισχύ το άρθρο 19 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου «ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Για κάθε αποτέλεσμα οι ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΕΩΣ
Η Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ θα εκδίδει για λογαριασμό των σωματείων τις σχετικές άδειες για την τέλεση των αγώνων. Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ποδοσφαιριστών, μελών και φιλάθλων τους.

Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημααπό τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο. κυρώσεις.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσέρχονται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα και να είναι έτοιμα να αγωνιστούν πέντε λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, η δε γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει στον διαιτητή ικανό αριθμό μπαλών και να έχει έτοιμο (χάραξη γραμμών, αποδυτήρια, δοκάρια κ.λ.π.) το γήπεδο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στους αγώνες κατάταξης, τα σωματεία υποχρεούνται να έχουν στην διάθεση του διαιτητή οκτώ (8) μπάλες.
Η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. θα φροντίζει για την έγκαιρη ενημέρωση των σωματείων ως προς το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των αγώνων, μέσω της ιστοσελίδας της www.epsaitol.gr.
Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας καιρικών συνθηκών, θα διεξάγεται σε νέα ημερομηνία ύστερα από απόφαση της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 1 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται, ως εξής:

Για αντικανονικότητα γηπέδου 200 ευρώ.
Για αντικανονικό ορισμό διαιτητή ή βοηθού διαιτητή 200 ευρώ.
Για αντικανονική διακοπή αγώνα 200 ευρώ.
Για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τον διαιτητή, που σχετίζονται με την συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα 200 ευρώ.
Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή 200 ευρώ, στην οποία πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής της, π.χ. τιμωρημένος ποδοσφαιριστής, ποδοσφαιριστής που ανήκει σε άλλο σωματείο κ.λ.π., διαφορετικά απορρίπτεται η ένσταση, κρινόμενη απαράδεκτη (άρθρο 23 παρ. 6 εδ. β’ Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου).
Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητήκαι τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων σωματείων υποχρεωτικά πριν την έναρξη του αγώνα, κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α. (άρθρο 19 παρ. 5 Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου).
Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή 200 ευρώ.
Κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος ετελέσθη μη νόμιμα κατά παράβαση διατάξεων του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ή της εγκριθείσης προκήρυξης, 200 ευρώ.
ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Τα έξοδα διαιτησίας θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το γηπεδούχο σωματείο. Το εξοδολόγιο των τριών διαιτητών θα είναι σταθερό σε όλες τις έδρες με ποσό 85 ευρώ.
Τα έξοδα διαιτησίας και ιατρού εξοφλούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑκαι σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου. Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες του σωματείου αυτού, οι οποίοι κατακυρώνονται υπέρ του αντιπάλου (άρθρο 45 παρ. 2 εδ. δ’ Κανονισμού Διαιτησίας).

Το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα ορίζεται στο ποσό των 250 ευρώ. Επίσης ορίζεται παράβολο 300 ευρώ, ως εγγύηση συμμετοχής και το οποίο θα επιστραφεί στα σωματεία, αν αυτά συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος.
Τα παραπάνω παράβολα, συνολικού ποσού 550 ευρώ, πρέπει να κατατεθούν στο λογαριασμό της διοργανώτριας Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 5161-031401-366, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αναγράφοντας το όνομα του σωματείου, μέχρι 28-9-2012.
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τα διαγωνιζόμενα σωματεία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. στην περιοχή αρμοδιότητάς της που διεξάγονται οι αγώνες, βάσει του προγράμματος που θα αποστέλλει η διοργανώτρια Ε.Π.Σ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑΤα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ θα επιβάλλονται στα σωματεία, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.λ.π. από την Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Τα σωματεία σε όλους τους αγώνες τους, πρέπει να έχουν μαζί τους και να προσκομίζουν στον διαιτητή, πριν την έναρξη του αγώνα:
α) Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους.
β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση από αθλίατρο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή ορθοπεδικό ή γιατρό γενικής ιατρικής ή αγροτικό γιατρό και η διάρκειά της είναι για ένα (1) χρόνο. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.
Αντίγραφο της κατάστασης υγείαςκατατίθεται υποχρεωτικά εντός εικοσιτετραώρου από την ιατρική θεώρηση στην διοργανώτρια και πάντως υποχρεωτικά πριν την διεξαγωγή του αγώνα, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητο επίσημο έγγραφο, σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών.

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστήσε οποιοδήποτε αγώνα, χωρίς τα δικαιολογητικά των παρ. α και β του παρόντος άρθρου, ενώ σε περίπτωση συμμετοχής του, αυτή θεωρείται αντικανονική και η υπαίτια ομάδα υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίσταση κυρώσεις.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Η διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης και για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία και την προκήρυξη θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, θα ακολουθήσει συμπληρωματική προκήρυξη, στα οποία θα αναγράφονται τα διαγωνιζόμενα σωματεία, η ημερομηνία έναρξης, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος κ.λ.π.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  -                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡ. ΠΕΤΤΑΣ



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: