ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ανεπιθύμητος ακόμα και στον Αυλώνα ο 19χρονος Πακιστανός

Ανεπιθύμητος ακόμα και στον Αυλώνα ο 19χρονος Πακιστανός. Ο Αχμέτ Βακάς, αφού «διανυκτέρευσε» στη Διεύθυνση Μεταγωγών του Πειραιά, νωρίς το πρωί πήρε τον δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα.
Ανεπιθύμητος ακόμη και από τους ομοεθνείς του, που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, είναι ο 19χρονος Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την πρώτη ημέρα που έφθασε στις φυλακές, καθώς κανένας από τους ομοεθνείς του δεν τον ήθελε στο κελί του. Τελικά οδηγήθηκε σ' ένα κελί με άλλους τρεις κρατούμενους κουρδικής καταγωγής.
Όμως αντέδρασαν και εκείνοι και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο επεισόδιο μεταξύ τους και απειλές, με αποτέλεσμα στις 23:30 η διεύθυνση των φυλακών σε συνεννόηση με την εισαγγελέα επόπτρια των φυλακών να μεταφέρουν το Πακιστανό σ' ένα κελί, μόνο του.
Στην ουσία ο 19χρονος είναι σε απομόνωση, καθώς δεν έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους ενώ θα προαυλίζεται και μόνος του.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν λίγο πριν από τις 10.00 χθες το πρωί στη διοίκηση των φυλακών όπου θα παραμείνει μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 19χρονος αφού πέρασε την τυπική διαδικασία και υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν είναι φορέας κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος, οδηγήθηκε στην πτέρυγα αλλοδαπών όπου κρατούνται και άλλοι ανήλικοι Πακιστανοί. Ομως, μόλις οι ομοεθνείς του τον είδαν να μπαίνει στο κελί, αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. «Φύγε αμέσως από εδώ, είσαι εγκληματίας. Με αυτό που έκανες προσέβαλες το έθνος μας. Μας ταπείνωσες. Δεν σεβάστηκες ούτε το ραμαζάνι. Δεν σέβεσαι τίποτα. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» του φώναζαν, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να κινηθούν και απειλητικά εναντίον του.

Οι κρατούμενοι ζήτησαν, μάλιστα, επίμονα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον απομακρύνουν άμεσα από το κελί καθώς δεν ήθελαν ούτε να τον βλέπουν μπροστά τους. Ο 19χρονος, όμως, για μία ακόμη φορά ήταν ατάραχος. Κράτησε την ψυχραιμία του και το μόνο που έλεγε στους συμπατριώτες του ήταν η λέξη «μετάνιωσα». Μια λέξη που επαναλάμβανε συνεχώς, όπως άλλωστε έκανε και κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή Σύρου. «Μετάνιωσα και ζητώ συγγνώμη απ’ όλους. Από τον Θεό, τη Μυρτώ, τους γονείς της» έλεγε ξανά και ξανά...

Τελικά, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι φύλακες τον απομάκρυναν προσωρινά από την πτέρυγα και τον έβαλαν σε άλλο κελί. Και εκεί, όμως, οι κρατούμενοι του έδειξαν τις εχθρικές τους προθέσεις. Ετσι, η τοποθέτησή του σε «ασφαλές κελί» έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη διοίκηση των φυλακών. Ακόμη και κρατούμενοι που έχουν διαπράξει κακουργήματα αρνούνται να μοιραστούν το κελί μαζί του. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρατηθεί σε κελί μόνος του καθώς οι φυλακές ανηλίκων είναι υπερπλήρεις. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο 19χρονος καθ' όλη τη διάρκεια των αντιδράσεων και των φραστικών επιθέσεων εναντίον του δεν φάνηκε να πτοείται. Μάλιστα έφαγε κανονικά και έπειτα ήρεμος, περίμενε υπομονετικά να τον μεταφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο κελί του.

Η ψυχραιμία και το παγωμένο βλέμμα του έχουν προκαλέσει αίσθηση ακόμη και στους έμπειρους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που έγιναν ασπίδα προστασίας για να τον γλιτώσουν από το εξαγριωμένο πλήθος, τόσο κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια της Σύρου όσο και κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά. Το βράδυ της Τρίτης, όταν το πλοίο έφτασε από τη Σύρο στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου τριάντα μέλη της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εισέβαλαν σε αυτό όταν άνοιξε ο καταπέλτης και επιτέθηκαν εναντίον του οχήματος της αστυνομίας που μετέφερε τον Πακιστανό. Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο 19χρονος, όμως, πάλι έδειξε να μη φοβάται και ήρεμος οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Espressonews.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: