ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012 μέχρι και 30 Αυγούστου. Εκτιμήσεις αναλυτικά

Όπως είναι φυσικό, καθώς πλησιάζει το τέλος Αυγούστου, κορυφώνεται η αγωνία για τις βάσεις 2012, τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, 27 έως 31 Αυγούστου και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβαρά και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Παρά τα δυσκολότερα θέματα της φετινής χρονιάς στις θετικές και άλλες κατευθύνσεις, έχουμε μια όξυνση του ανταγωνισμού προς τα πάνω με πολύ περισσότερους αριστούχους, αλλά και μια πολύ μεγαλύτερη αποτυχία προς τα κάτω.
Γι' αυτό, ενώ θα περίμενε κάποιος να έχουμε πτώση των βάσεων, ειδικά στις σχολές που είχαν τα μαθήματα Φυσική και Μαθηματικά, βλέπουμε μια τάση αύξησης των βάσεων" επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κώστας Αγγελάκος, στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, άνοδος αναμένεται για την πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές κ.ά.), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.
σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή των Παιδαγωγικών καταγράφεται μια "τεράστια συσσώρευση προς τη Νομική εφέτος", όταν -όπως σημείωσε- τα προηγούμενα χρόνια τη μερίδα του λέοντος είχαν τα παιδαγωγικά τμήματα διότι υπήρχε μεγάλος αριθμός διορισμών στο Δημόσιο.
Ο κ. Αγγελάκος εκτίμησε ότι οι βάσεις για τις Νομικές Σχολές θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Ενδεικτικά, σημείωσε ότι στη Νομική της Αθήνας σχεδόν θα "αγγίξουν" τα 19.000 μόρια και στη Θράκη τα 18.000 μόρια.
Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Αναφορικά με τις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει οριακή άνοδος.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: