ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αλλαγές στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας του 2013

Αλλαγές στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας του 2013 προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.
Από την επόμενη χρονιά, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες. Αν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα «μπλοκάρεται» η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.
Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις Τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Σε περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται. Εάν στη συνέχεια δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης.

Πηγή: ΝΕΤ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: