ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Πώς θα εφαρμοστεί η εφεδρεία σε 40.000 υπαλλήλους

Τους επόμενους μήνες θα «σκάσει» το πρώτο κύμα εφεδρείας στο Δημόσιο, που θα αφορά υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Το Δημόσιο θα «σαρωθεί» από δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους, προκειμένου να επιτευχθούν δύο στόχοι:

- Η μείωση των υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, μαζί με τις φυσικές αποχωρήσεις, μέσω συνταξιοδοτήσεων.
- Οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, την περίοδο 2013 – 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός του προσωπικού που θα τεθεί σε εφεδρεία αναμένεται να φτάσει τις 40.000: θα πρόκειται για εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που σήμερα φτάνουν τους 54.906 σε ολόκληρο το φάσμα του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.
Τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν παραμονή σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων και εφόσον δεν έχουν βρει άλλη εργασία, οι υπάλληλοι σχεδιάζεται να λαμβάνουν ποσοστό του βασικού μισθού τους, το οποίο θα κυμαίνεται από 50% έως 70%.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: