ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συναγερμός για τσουνάμι μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7,9 ρίχτερ στις Φιλιππίνες!

Η προειδοποίηση που είχε εκδοθεί για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των Φιλιππίνων, ήρθη για την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και έναν αριθμό νησιωτικών χωρών του Ειρηνικού -- αλλά παραμένει σε ισχύ για τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και το Παλάου, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.
Το Κέντρο Προειδοποίησης εξέδωσε τη νέα προειδοποίηση, στην οποία...
διατηρεί σε κατάσταση επιφυλακής έναν αριθμό περιοχών στον Ειρηνικό για την πρόκληση τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό.
Την ίδια ώρα το Κέντρο Ηφαιστειολογίας των Φιλιππίνων συνέστησε στους πολίτες που ζουν κοντά στην ακτή να μετακινηθούν σε μέρη που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο λόγω του κινδύνου πρόκλησης τσουνάμι, ή σεισμικών κυμάτων.
Μέλος του Κογκρέσου δήλωσε ότι ο σεισμός κατέστρεψε δρόμους και γέφυρες στη χώρα και ότι οι πολίτες προσπαθούν να μεταβούν σε μέρη που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Το επίκεντρο του σημερινού ισχυρού σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 33 χιλιομέτρων ανοιχτά της ανατολικής ακτής των Φιλιππίνων, σε απόσταση 139 χιλιομέτρων από την πόλη Σουλανγκάν, διευκρίνισε σε νεώτερη ανακοίνωσή της η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος) στη θάλασσα, πρόσθεσε το USGS.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: