ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Πήγε με πλαστή επιταγή στην τράπεζα για πλάκα και πήρε 95.000 δολάρια! (video)

Ένα junk-mail που περιείχε συνημμένη μια πλαστή επιταγή έκανε κατά 95.000 δολάρια πλουσιότερο τον Patrick Combs και την τράπεζά του να αξιώνει δικαίως το όσκαρ τραπεζικής γκάφας.
Όλα ξεκίνησαν από τις "αλυσίδες" junk mail από εταιρείες που σου υπόσχονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις γρήγορα και ακόπιαστα να βγάλεις πολλά χρήματα.
Ο Patrick Combs, που έλαβε το συγκεκριμένο mail με την επιταγή και εξιστορεί το περιστατικό στους Financial Times, αποφάσισε να κάνει την πλάκα του και να πάει στην τράπεζα για να εξαργυρώσει την επιταγή του.
"Αυτό που περίμενα να συμβεί όταν τοποθέτησα την πραγματικά αστεία και εμφανώς πλαστή επιταγή στο ATM ήταν ένα τηλέφωνο ή μια επιστολή από την τράπεζά μου να με ενημερώνει πως η επιταγή δεν ήταν αληθινή.

Περίμενα ακόμα και ένα κομπλιμέντο για να μου αναγνωρίσουν την αίσθηση του χιούμορ μου, δεδομένου ότι είχα σχεδιάσει και μία χαμογελαστή φατσούλα στο πίσω μέρος της επιταγής. Ποτέ δεν έγινε το τηλεφώνημα ούτε έλαβα καμία επιστολή και έτσι ξέχασα το αστείο μου", σημειώνει.
Μετά από πέντε ημέρες και πηγαίνοντας να βγάλει χρήματα από τον λογαριασμό, βρέθηκε προ απρόοπτης εκπλήξεως. Ο λογαριασμός τους, που όπως ομολογεί ήταν σχεδόν πάντα άδειος, είχε "ενισχυθεί" κατά 95.093.35 δολάρια.
Θα περίμενε κανείς, όπως σημειώνει, να επιστρέψει τα χρήματα και να τελείωνε το απίστευτο λάθος εκεί, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Μετά από λίγες ημέρες που πήγε στην τράπεζα, ο υπάλληλος τον ενημέρωσε μάλιστα πως θα μπορούσε πλέον να τραβήξει τα χρήματα.
Θέλησε να δώσει στην τράπεζα δύο ακόμα εβδομάδες ώστε να συνειδητοποιήσει το λάθος της αν και όπως σημειώνει με χιούμορ έπρεπε να συγκρατήσει τον εαυτό του από το να πάρει τα χρήματα και να τρέξει στο Μεξικό, όπου θα είχαν τη διπλάσια αξία.
Αφού πέρασαν και οι δύο αυτές εβδομάδες, ο μάνατζέρ του τον ενημέρωσε πως η τράπεζα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα πλέον και πως προστατεύεται από τον νόμο επειδή είχαν περάσει δέκα ημέρες!
Όχι, δεν έτρεξε να εξαργυρώσει την επιταγή, αλλά άρχισε να ψάχνει σε νομική βιβλιοθήκη αν ίσχυε αυτό που του είπε για τον νόμο των δέκα ημερών.
Εκεί ανακάλυψε αρχικά πως ο μάνατζέρ του έχει κάνει λάθος. Καλυπτόταν μετά το πρώτο 24ωρο. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι πως συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα ως δικά του.
Έτσι αποφάσισε να αποσύρει την επιταγή από το ταμείο της τράπεζας και να την κρατήσει σε μια θυρίδα, καθώς περίμενε πως κάποια στιγμή θα του τηλεφωνούσε αυτός που είχε στείλει κατά λάθος τις πραγματικές επιταγές των 95.000 δολαρίων σε εκατομμύρια ανθρώπους και θα του ζητούσε να του επιστρέψει τα χρήματα.
Η αντίδραση της τράπεζας
Αυτό που συνέβη στην συνέχει το περιγράφει ως απροσδόκητο. Η τράπεζά του του κατέσχεσε την κάρτα αναλήψεων, του απαγόρευσε την πρόσβαση στον λογαριασμό του και έβαλε αξιωματικό της ασφάλειας της τράπεζας, πραγματικά εξαγριωμένο όπως περιγράφει, να του τηλεφωνήσει.
"Ήταν ενδιαφέρον, όχι μόνο τρομακτικό, το να μου φωνάζει ανώτερος αξιωματικός ασφάλειας της τράπεζας. Τρομακτικό επειδή απείλησε να στείλει την αστυνομία στο σπίτι μου αν δεν επέστρεφα αμέσως τα χρήματα και ενδιαφέρον γιατί μέχρι τότε νόμιζα ότι τα πάντα αφορούσαν εμένα και τον άνθρωπο που έστειλε κατά λάθος τις πραγματικές επιταγές. Μέχρι τότε πίστευα πως εγώ και η τράπεζά μου ήμασταν καλοί", σημειώνει.
Αν η αντιμετώπιση της τράπεζας δεν ήταν αγενής, όπως σημειώνει, θα επέστρεφε άμεσα τα χρήματα. Έτσι επέλεξε να ζητήσει από τον αξιωματικό που του τηλεφώνησε να του στείλει μία επιστολή στην οποία να επιβεβαιώνει ποιος είναι και ότι εργάζεται στην τράπεζα και τον λόγο για τον οποία η τράπεζα απαιτεί τα χρήματα πίσω.
Η απάντηση που έλαβε ήταν πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. "Αν δεν μου στείλετε μια επιστολή στην οποία να αναφέρετε το λάθος σας, δεν θα σας επιστρέψω τα χρήματα που είναι νόμιμα δικά μου". Η μάχη που άνοιξε με την τράπεζα έγινε viral στο διαδίκτυο, με το mail του να γεμίζει από μηνύματα υποστήριξης κατά 99%, ενώ το 1% υποστήριζε πως θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα.
Η ιστορία που έγινε σόου
Η υπόθεσή του έγινε γνωστή και στον Τύπο. "Άνδρας 1, τράπεζα 0" είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς τίτλους που χρησιμοποιήθηκε. Φυσικά όλοι γνώριζαν πως η τράπεζα δεν θα έχανε αυτόν τον αγώνα.
Μετά από σκέψη, ο Patrick Combs αποφάσισε να διακωμωδήσει αυτό που του συνέβη και να χαρίσει άφθονο γέλιο στο κοινό μέσα από ένα one man show που ονόμασε "Άνδρας 1, τράπεζα 0" και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Η επιταγή αυτή, που έλαβε στις 19 Μαΐου του 1995 σε junk mail και εξαργυρώθηκε από την First Interstate Bank στην Καλιφόρνια, άλλαξε αδιαμφισβήτητα τη ζωή του. Στη διάθεσή του έμεινε για μια περίοδο τεσσάρων μηνών και τελικά στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους επέστρεψε τα χρήματα.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: