ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Aλαλούμ και αντιφάσεις στη Δ' Εθνική

Ξεψυχάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!!!
Και ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Ελλάδος σκαρφαλώνει ολοένα και ψηλότερα, πάντα σύμφωνα με την αξιολόγηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και για πρώτη φορά στην ιστορία πέρασε τη Βραζιλία, η οποία έπεσε άλλες δύο θέσεις και βρίσκεται στην 13η θέση κάτω ακριβώς από την Ελλάδα.
Οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουνε να πράττουνε σφάλματα μη επιτρέποντας έτσι την ουσιαστική ανάδειξη της πραγματικής άξιας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα σφάλματα γίνονται στις μικρότερες κατηγόριες και ο καθένας εμπλεκόμενος που θα τα αντιληφθεί, ερμηνεύει τα πεπραγμένα με τον τρόπο του.
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουνε και φέτος στην Δ’ Εθνική, το πρωτάθλημα δείχνει υπό διάλυση πριν ακόμα ξεκινήσει και τα περσινά λάθη απ’ ότι φαίνεται δεν έχουνε γίνει δίδαγμα στους αρμοδίους. Για άλλη μια φορά η προκήρυξη του πρωταθλήματος Δ’ κατηγορίας περιέχει ασάφειες που δημιουργούνε υπόνοιες για τις προθέσεις της ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αρχικά έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στην προκήρυξη δεν περιλαμβάνονται τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά η μεγάλη σύγχυση δημιουργείται με το άρθρο 5 παρ. ε’ με τίτλο «Ποδοσφαιριστές» και στην οποία ρητά αναφέρει ότι βάσει του άρθρου 19 παρ. 9 εδ. α, β, γ, δ του Κ.Α.Π. είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών. Στην συνέχεια αναγράφει ότι για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εντάσσονται στην κατηγορία
αυτή, οι γεννηθέντες από 1-1-1992 και εντεύθεν και οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως το τέλος του πρωταθλήματος. Και σκέπτεται ο κάθε εμπλεκόμενος τι θα ισχύσει, το άρθρο του Κ.Α.Π. ή το άρθρο της προκήρυξης, αν και στο τέλος φανταζόμαστε ότι θα αποφασίζει η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γεννηθείς από 1-1-1992 στις 1-1-2013 δεν θα είναι 20 ετών αλλά 21.
Όλα τα παραπάνω συν το γεγονός ότι έχουν φθάσει στο σημείο να μην είναι ξεκάθαρο πόσα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ξεκίνησαν από 6 ομίλους, πήγαν στους 8 και τώρα στους 10 και μάλλον θα καταλήξουν πάλι στους 8, δεν ομιλούν για προβιβασμό και υποβιβασμό σωματείων, δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη την έναρξη του πρωταθλήματος, δείχνουνε ολοφάνερα ότι ή οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουνε ή ακόμα και τα πρωταθλήματα χαμηλότερων κατηγοριών αποτελούνε μοχλό πίεσης.
Από την άλλη πλευρά έχουμε την μη καταβολή της τακτικής επιχορήγησης των σωματείων από την Πολιτεία εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, με τους ίδιους παράγοντες περί άλλων να τυρβάζουν, όπως το πώς θα «χωρέσουν» 21 ομάδες στην Β Εθνική από φέτος και αύξηση σε 18 ομάδες στην Α Εθνική από του χρόνου, με προϋπόθεση την μεγαλύτερη χρηματοδότηση μέσω ΟΠΑΠ από την Πολιτεία, 1,5 εκατ. ευρώ για την Β Εθνική από φέτος και 5 εκατ. ευρώ από του χρόνου για την «βιτρίνα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα έχουν αποφασίσει να «κόψουν» εκ νέου μισθούς και συντάξεις, ειδικά στους δικαιούχους του Ο.Γ.Α., για να επιχορηγήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για να μπορούν να «δράσουν» και πάλι οι κάθε είδους μεσάζοντες, μάνατζερ, επαγγελματίες προπονητές και ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από την κάθε Φανάρ Μπαξέ!!! Μπράβο και πάλι μπράβο…Όλα στο βωμό να κρατήσουν κάποιοι την εκλογική τους πελατεία.
Του Θεόδωρου Συμεωνίδη
http://fotisbazakas.blogspot.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: