ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αυτές είναι οι νέες περικοπές που ικανοποίησαν την τρόικα!!!

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το μέτρο των 11,5 δισ. ευρώ αλλά η τρόικα έφυγε ικανοποιημένη από την Ελλάδα.
Τις δαπάνες των συντάξεων και των εφάπαξ εξέτασε ο υπουργός Εργασίας σε συνεργασία με το σώμα οικονομικών εμπειρογνωμόνων, μετά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικα με το οικονομικό επιτελείο την Κυριακή, στην οποία μετείχε.
-Καθιέρωση πλαφόν πιθανότατα στα 2.500 ευρώ για όσους παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις. Με τις μειώσεις που προγραμματίζονται θα πληγούν κυρίως συνταξιούχοι ΔΕΚΟ – τραπεζών – νομικοί – γιατροί - μηχανικοί δήμαρχοι και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι.
-Περικοπές στα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ και κυρίως σε αυτά που το εφάπαξ είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τις ασφαλιστικές εισφορές που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων αναλογιστικών μελετών που έχει στη διάθεση της η γενική γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης τα εφάπαξ που κινδυνεύουν με μεγάλες περικοπές είναι:

•Των ξενοδοχοϋπαλλήλων
•Των υπαλλήλων ΝΠΔΔ
•Των δημοτικών - κοινοτικών υπαλλήλων
•Του προσωπικού της ΔΕΗ Των δημοσίων υπαλλήλων για το οποίο έχει ανακοινωθεί μείωση 22,67%.
Τα ταμεία πρόνοιας που δίνουν εφάπαξ μικρότερο από τις εισφορές που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι και δεν κινδυνεύουν από άμεσες περικοπές είναι: Το ταμείο λιμενεργατών, Το ταμείο εργαζόμενων εμπορικών επιμελητηρίων, Των δικαστικών επιμελητών,Των συμβολαιογράφων.
-Καθιέρωση εισφοράς στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ τους. Όσοι δηλαδή στο παρελθόν είχαν πάρει εφάπαξ δυσανάλογα μεγάλο προς τις εισφορές που είχαν καταβάλλει θα συνεισφέρουν μάλλον και αυτοί στο πακέτο μέτρων των 11.5 δις ευρώ.
-Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα δεν αποκλείεται να δούμε περικοπές στα εφάπαξ που θα φτάσουν μέχρι και το 40%.
Τι θα γίνει με τις επικουρικές;
Εδώ εξετάζεται η κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, αυτό σημαίνει μείωση 14% στις ετήσιες αποδοχές των συνταξιούχων!
Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές και νομικές πράξεις με στόχο τη διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο αφορά τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Ανάπτυξης και Ενέργειας, ενώ διευκρίνισε πως για το 2012 δεν υπάρχει στόχος σχετικά με τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.
Η πρώτη "δεκάδα" των αποκρατικοποιήσεων
Πρώτα στη λίστα είναι:
-Ελληνικό
-Αφάντου στη Ρόδο
-Κασσιόπη στην Κέρκυρα
-IBC
-Golden Hall
-Κρατικά Λαχεία
-ΔΕΠΑ
-ΔΕΣΦΑ
-ΟΠΑΠ
-48 Ακίνητα του δημοσίου
Παράλληλα, σήμερα γνωστοποιήθηκε πως η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα οριστεί από τη Βουλή με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στις 20 Αυγούστου -μέχρι τότε, ο απερχόμενος διευθυντής του Κ.Μητρόπουλος θα παραμείνει στα καθήκοντά του.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: