ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μάθετε, πόσο, πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσετε την εφορία;

Μάθετε, πόσο, πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσετε την εφορία
- Από Δευτέρα με τον κωδικό σας στη σελίδα του TAXIS μαθένετε αναλυτικά τις δόσεις και τις ημερομηνίες πληρωμής
- Όσοι δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση πάνε στην τράπεζα με το εκκαθαριστικό στο χέρι
- Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται αποπληρωμή σε 7 δόσεις
- Τι θα γίνει με όσους πλήρωσαν ήδη τη πρώτη δόση τους και με όσους πρέπει να τη πληρώσουν μέχρι τέλος Αυγούστου
Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις... ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!
Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Αν περιμένετε κάποιο ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις περισσότρες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου, το πιθανότερο είναι να μη πληρώσετε ποτέ... Ακόμη και αν το εκκαθαριστικό που λάβατε παραπέμπει σε τρεις δόσεις, ίσως μπορείτε να πληρώσετε σε περισσότερες δόσεις.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής, δε χρειάζεται να απευθυνθείτε στην εφορία. Από Δευτέρα όλες αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου TAXIS. Καθένας θα μπορεί με τους κωδικούς του να μπει και να μάθει αναλυτικά το ποσό και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να πληρώσει. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του δικτύου TAXIS, θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Αν δεν έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση και συνεπώς δεν έχετε κωδικούς για το σύστημα TAXIS, τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δόσεις σας και τις ημερομηνίες πληρωμής από την τράπεζα στην οποία θα πληρώσετε το φόρο σας αρκεί να έχετε έναν κωδικό που αναγράφετε στο εκκαθαριστικό σας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.
Η ρύθμιση του υπουργείου για της αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα εως 60.000 ευρώ και ο φόρος τους είναι πάνω από 300 ευρώ.

Αναλυτικά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις:
Οι φορολογούμενοι που θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση τους τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν σε 7 μηνιαίες δόσεις έως τον φεβρουάριο.
Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Iούνιο και θα έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό.
Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις.
Τέλος όσοι πλήρωσαν ήδη την πρώτη δίοση που κανονικά λήγει μέσα στον Αύγουστο, θα μπορούν να μην πληρώσουν το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο του φόρου από τον Οκτώβριο και για 5 μήνες.

newsit.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: