ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πάγκαλος: Αν θέλει ο εφοριακός μπορεί να σε πηδήξει!

Πιπέρι στον πρώην υπουργό για τις κακές λέξεις που λέει στο "Μαζί τα φάγαμε"!
Οπως αναφέρει το pheme.gr πως κλείνει η πρώτη ιστορία που διάλεξε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος να μας αφηγηθεί στο επικό έργο "Μαζί τα φάγαμε", το οποίο μπορούμε πλέον να διαβάζουμε στο διαδίκτυο;
Με το ρήμα πηδάω στην αργκοσεξουαλική!..
Η ιστορία φέρει τον τίτλο "Ο καφετζής και η εφοριακός"! Πραγματεύεται την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στις κατά τόπους εφορίες, και ειδικότερα τη διαφθορά που ενδημεί στην.. συμπαθή τάξη των Ελλήνων εφοριακών.Ο τόπος όπου διαδραματίζονται τα ιλαροτραγικά γεγονότα που αφηγείται ο κ. Πάγκαλος, είναι η Εφορία Χαλανδρίου, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας φίλης του, η υπάλληλος της ΔΟΥ τα έκανε.. πλακάκια με τον καφετζή της δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να εισπράττουν το περίφημο "γρηγορόσημο"!
Καταγγέλλουσα είναι φίλη του πρώην υπουργού, η οποία εργάζεται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ιστορία που μας εξιστορεί ο κ. Πάγκαλος, δίδοντας προσοχή στο πιπεράτο επιμύθιο της. Τώρα αν αναρωτηθείτε γιατί μια ιστορία διαφθοράς κρατικών λειτουργών, την ευθύνη των οποίων φέρει η πολιτική εξουσία, σχετίζεται με το επιχείρημα του κ. Πάγκαλου ότι "μαζί τα φάγαμε", δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια να σας απαντήσουμε.
Τουναντίον, μάλιστα, η δική μας άποψη πιθανόν να περιπλέξει τα πράγματα, γιατί πιστεύουμε ότι η ιστορία που αφηγείται ο κ. Πάγκαλος στην καλύτερη περίπτωση (για τον ίδιο) είναι "εκτός θέματος".
Στη χειρότερη; Είναι μια ακόμη αδιάψευστη μαρτυρία, τρανή απόδειξη, των ευθυνών που φέρει η πολιτική τάξη της χώρας για την κατάντια της δημόσιας διοίκησης. Εκτός εάν ευθύνεται η φίλη του πρώην υπουργού για την ανοχή που επέδειξε ως πολίτης στο φαινόμενο της διαφθοράς και πρέπει από καταγγέλλουσα να πάει κατηγορούμενη..

Διαβάστε την ιστορία "Ο καφετζής και η εφοριακός".
"Αυτή η περιγραφή ανήκει στη κολλητή μου φίλη, η οποία ως ελεύθερος επαγγελματίας πήγε στην Εφορία Χαλανδρίου για να τακτοποιήσει τα βιβλία της. Στην συγκεκριμένη εφορία υπάρχει ένα μόνο γκισέ που εξυπηρετεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και η ουρά όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλη. Η φίλη μου έκατσε στην ουρά και περίμενε να έρθει η σειρά της. Μετά από μια ώρα και ενώ ακόμα δεν είχε καν πλησιάσει κοντά στο γκισέ παρατήρησε ότι η κυρία πίσω από το γκισέ φώναζε συγκεκριμένα ονόματα από την ουρά για να τους εξυπηρετήσει πρώτους άσχετα αν περίμεναν άλλοι πριν. Εκνευρισμένη πήγε στο γκισέ και ρώτησε την κυρία γιατί συμβαίνει αυτό και η απάντηση που πήρε ήταν. "Δεν πάτε να πιείτε ένα καφέ και ελάτε μετά να σας εξυπηρετήσω". Η φίλη μου απάντησε αρκετά εκνευρισμένη ότι δεν ήθελε να πιει καφέ και απαίτησε να μάθει γιατί η κυρία επέλεγε ονόματα που ήταν πολύ πιο πίσω από την ίδια. Η απάντηση παρέμεινε ίδια "Πηγαίνετε στο καφενείο και ελάτε μετά".

Μη βγάζοντας άκρη η φίλη μου ξαναγύρισε στη θέση της και εκεί έμαθε τι σημαίνει "πηγαίνετε για έναν καφέ", από τον μπροστινό της. Οι άνθρωποι που ήθελαν να εξυπηρετηθούν γρήγορα, κατέβαιναν στο κυλικείο, έδιναν 20, 30 ευρώ στο καφετζή μαζί με ένα χαρτάκι με το όνομά τους και ξαναγύριζαν στην ουρά. Κάθε 10 λεπτά ο καφετζής ανέβαινε στο γκισέ , άφηνε τη λίστα με τα ονόματα τα οποία η κυρία εξυπηρετούσε. Τα λεφτά μοιραζόντουσαν ανάμεσα στον καφετζή και στην εφοριακό.

Η φίλη μου, η οποία σημειωτέον δουλεύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε έξαλλη και ρώτησε γιατί κανένας δεν έκανε καταγγελία στον διευθυντή της Εφορίας…. Η απάντηση που πήρε περιγράφει τη σημερινή Ελληνική κοινωνία. "Μα και ο Διευθυντής το γνωρίζει αυτό που γίνεται και δεν μιλάει. Εξάλλου, αν κάνετε καταγγελία, θα φροντίσουν να σας βρούνε τα μυριάδες προβλήματα με τα βιβλία σας και θα πληρώνετε πρόστιμα μέχρι το 2020″. Είναι γνωστό ότι όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, ακόμα και άψογα να είναι τα βιβλία σου σου, αν θέλει ο Εφοριακό μπορεί να σε π@@@@ει..

Seleo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: