ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ανοίγει η αυλαία της Σούπερ Λιγκ

Αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα, τελικά ανοίγει σήμερα κανονικά η αυλαία της φετινής Σούπερ Λιγκ. Μια διοργάνωση που ξεκινά με προσδοκίες, αλλά και με έντονες ανησυχίες για το πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά, με δεδομένο ότι οι μισές ομάδες ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος με σημαντικές εκκρεμότητες.
Μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της εβδομάδας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επιφυλάχθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό συμμετοχής σε οκτώ ΠΑΕ! Στη χειρότερη κατάσταση έδειχνε ο Πανιώνιος που λίγες ημέρες πριν το πρώτο του παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ με αντίπαλο τον Αρη δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, καθώς και την απαραίτητη εγγυητική επιστολή της τράπεζας.Σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι δύο «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανανεώσει τη φορολογική του ενημερότητα, ενώ δεν είχε προσκομίσει ούτε την εγγυητική επιστολή. Βέβαια, η αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ομάδας, με την είσοδο ενός ισχυρού επιχειρηματία όπως είναι ο Ιβάν Σαββίδης, μπορεί να κάνει πιο αισιόδοξους τους ανθρώπους του «Δικέφαλου του Βορρά». Ωστόσο, για την ώρα, τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ παραμένουν, και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν οι «πληγές».
Επίσης, με την πλάτη στον τοίχο είναι η ΑΕΚ που μέχρι σχεδόν την τελευταία ώρα έψαχνε τον τρόπο να βγάλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Σχεδόν 24 ώρες πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, οι άνθρωποι της Ενωσης έτρεχαν για τον διακανονισμό των οφειλών από το άρθρο 44, καθώς και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της ΠΑΕ.
Αν λοιπόν το πρωτάθλημα αρχίζει με τους δύο «Δικέφαλους» να έχουν αυτά τα προβλήματα, τότε αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί ένα πλήγμα στο επίπεδο της διοργάνωωσης. Ομως, και η άλλη ομάδα της συμπρωτεύουσας είναι αποδυναμωμένη. Ο Αρης, που αναζητούσε την εγγυητική για να πάρει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, αναγκαστικά θα στηριχθεί στα νέα παιδιά. Οπως συνέβη με την ΑΕΚ, έτσι και οι «κίτρινοι» της συμπρωτεύουσας δεν είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα να μπουν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και να επιλέξουν «έτοιμους» παίκτες.
Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον ΟΦΗ που είχε σε εκκρεμότητα τα ζητήματα της φορολογικής ενημερότητας και της εγγυητικής επιστολής. Η κρητική ομάδα, μαζί με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο ζήτησαν από την επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ την έκδοση προσωρινών δελτίων για τους ποδοσφαιριστές τους.
Το αίτημά τους έγινε δεκτό, αλλά αν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου δεν τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για να ολοκληρωθεί ο φάκελος αδειοδότησης, τότε θα τους επιβληθούν κυρώσεις, που μπορεί να είναι από αφαίρεση βαθμών μέχρι και υποβιβασμός.
Ολα δείχνουν λοιπόν ότι η μάχη του τίτλου θα είναι και φέτος υπόθεση των δύο «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός διατηρεί τη δυναμική του και έχει στόχο να συνεχίσει την κυριαρχία του στον ελληνικό χώρο. Το «τριφύλλι» που γύρισε σελίδα διοικητικά, με τη μεταβίβαση των μετοχών του στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», κατάφερε να κρατήσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του και να ενισχυθεί ώς ένα βαθμό, κυρίως με τις προσθήκες των Φορναρόλι, Κουίνσι και Σισοκό.
Ωστόσο, τα οικονομικά του προβλήματα παραμένουν και αν δεν προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ για να γεμίσει τα ταμεία του, τότε η χρονιά δεν θα είναι καθόλου ρόδινη.
Στο νέο πρωτάθλημα μπαίνει με φιλοδοξίες για μια καλή πορεία ο «νεοφώτιστος» Πλατανιάς, ενώ επιστρέφουν στη Σούπερ Λιγκ με στόχο να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία η Βέροια και ο Πανθρακικός.
Το παζλ της φετινής Σούπερ Λιγκ συμπληρώνουν η Σκόντα Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης (που στρέφεται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις εντός συνόρων μετά τη σύντομη ευρωπαϊκή του περιπέτεια), ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα.
Αξίζει να τονιστεί ότι και οι τέσσερις ομάδες εξασφάλισαν έγκαιρα το πολυπόθητο πιστοποιητικό και ρίχνονται στο νέο πρωτάθλημα με στόχο να κάνουν μια καλή παρουσία και να μην κινδυνεύσουν με υποβιβασμό.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

AEK - Αστέρας Τρίπολης 19.15 Nοvasports 2
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 19.15 Nοvasports 3
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 21.30 Nοvasports 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κέρκυρα - Ατρόμητος 19.15 Nοvasports 4
ΟΦΗ - Skoda Ξάνθη 19.15 Nοvasports 3
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 19.15 Nοvasports 1
Βέροια - Ολυμπιακός 21.30 Nοvasports 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πανιώνιος - Αρης 20.30 Nοvasports 1
Το περσινό... πάθημα θέλει να αποφύγει ο ΠΑΟ στη Λιβαδειά
Mε το μυαλό στο περσινό ματς (ήττα με 1-0 όταν η ομάδα ήταν στο +5 από τον Ολυμπιακό) που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την απώλεια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σήμερα στη Λιβαδειά (21.30) έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσει καθώς πρέπει να σβήσει την ποινή των -2 βαθμών που «κουβαλάει» λόγω των επεισοδίω [Λεονάρντο Ζαρντίμ.] ν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε το σύνθημα «μόνο νίκη» και ψάχνει τους αντικαταστάτες των τιμωρημένων από πέρσι Κατσουράνη, Βιτόλο και του τραυματία Μπουμσόνγκ.
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αλαφούζος έστειλε, μέσω Twitter, μήνυμα στήριξης προς την ομάδα γράφοντας τα εξής απευθυνόμενος προς τους φιλάθλους: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα! Δεν παραδίνεται, δεν υποκύπτει! Πολεμά και πιστεύει στην τελική νίκη! Επίμονα συνεχίζουμε! Ολοι μαζί. Ο Παναθηναϊκός μας χρειάζεται όλους την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη υπέρβαση! Από χαμηλά ξεκινάμε και ξαναχτίζουμε τον νέο ΠΑΟ των οπαδών».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει «μπηχτές» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση γράφοντας τα εξής: «Το αρεστό είναι η μαγκιά, η απάτη, η παράγκα και η αρπαχτή και αυτό το σύστημα σήμερα πεθαίνει! Κάποιοι θέλουμε κάτι νέο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει. Τώρα είναι η ώρα της αναγέννησης. Νέο ήθος, νέα ομάδα, βήμα-βήμα προχωράμε, με πίστη για κάτι καινούργιο».

«Τρομοκράτης» των... άκρων!
Με το δεξί θέλει να μπει στο νέο πρωτάθλημα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η νίκη στη Βέροια, στην αυριανή αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα, είναι μονόδρομος για τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, που προσπαθεί να συμπληρώσει το παζλ της ενδεκάδας με τον ιδανικότερο τρόπο. Η φυγή του Μιραλάς τον αναγκάζει να ανακατέψει την τράπουλα.
Οπως φαίνεται, μέχρι να έχει στη διάθεσή του τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Βέλγο, σκέφτεται να τραβήξει τον Ράφικ Τζιμπούρ στα άκρα. Ο Αλγερινός που πέρσι ήταν η αιχμή του δόρατος στην επίθεση, φέτος θα δοκιμαστεί στον ρόλο που είχε ο νυν παίκτης της Εβερτον στο σχήμα του Βαλβέρδε.
Ακόμη και αν ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί έχει τα χαρακτηριστικά του Μιραλάς, όλα δείχνουν ότι ο «Τρομοκράτης» θα κληθεί σε αρκετά ματς φέτος να βγάζει επιθέσεις από τα άκρα. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Κώστας Μήτρογλου έχει πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα για τη θέση του σέντερ φορ.
Ο ομογενής στράικερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει τις ευκαιρίες του και στα επίσημα ματς. Για τα άκρα ο Ζαρντίμ σκέφτεται να χρησιμοποιεί -εκτός από τον Αμπντούν που πέρσι έδωσε διαπιστευτήρια στις πτέρυγες- τόσο τον Μασάδο όσο και τον Φετφατζίδη.

Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: