ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Παναγία Τορνικίου: Ιερείς έσπασαν την πόρτα και έκαναν εσπερινό!

Την επέμβαση της Αστυνομίας Δεσκάτης προκάλεσε η ενέργεια δυο ιερέων, από τη Μονή Ζάβορδας και από την Παναγιά Γρεβενών να σπάσουν το...
απόγευμα της Τετάρτης τις κλειδωμένες πόρτες στο μνημείο του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παναγίας Τορνικίου για να τελέσουν εσπερινό!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», οι δυο ιερείς προχώρησαν στην εν λόγω παράνομη ενέργεια χωρίς να έχουν ζητήσει, φυσικά, τη σχετική άδεια από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία έχει και τη σχετική ευθύνη των εργασιών μεταφοράς του ιερού ναού, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ως προς την τελική της μορφή. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ακόμη ο ναός δεν έχει δοθεί προς χρήση, κάτι που, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους εν λόγω ιερείς να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.
Αμέσως, πάντως, ειδοποιήθηκε από τον φύλακα η Αστυνομία και επί τόπου έφτασε και ο διοικητής του Α.Τ. Δεσκάτης. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως είχε διαπιστωθεί το σπάσιμο της πόρτας και η ενέργεια των ιερέων, εκείνοι δε συνελήφθησαν για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, αλλά
συνέχισαν τον εσπερινό, χωρίς, πάντα, να διαθέτουν καμία άδεια από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη ετοίμαζε το περιεχόμενο των μηνύσεων τις οποίες και θα υποβάλει κατά των υπευθύνων.

από τον Πρωινό Λόγο
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: