ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Αρκαδία - Κορινθία και Άγιο Όρος

Για τρίτη μέρα μαίνεται σήμερα το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία όπου έχουν καταστραφεί πάνω από 27.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και δασικής έκτασης.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός με απόφαση του ΓΕΕΘΑ, ενώ στο σημείο βρίσκονται 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο εκτίνεται μεταξύ των χωριών Ραψομμάτη και Πάπαρη, ενώ χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτσι και Βουτσαράς και Καμαρίτσα.
Την ίδια ώρα, συνελήφθη και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα 45χρονος που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή και ο οποίος φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά την οποία ο ίδιος δεν μπόρεσε να θέσει υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου και η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε πευκοδάσος στη θέση Σολομού Κορινθίας όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 3 αεροσκάφη ενώ διεκόπη για αρκετή ώρα και η κυκλοφορία στα 2 ρεύματα της Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.
Το καταστρεπτικό της έργο σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοξελίτης στο Άγιο Όρος συνεχίζει η φωτιά. Στην περιοχή, η οποία είναι δύσβατη επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν καταφτάσει συνολικά 18 υδροφόρες (7 από διάφορες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας και 11 της Πυροσβεστικής).
Επί του παρόντος, δεν απειλούνται Μονές ενώ ήδη ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται τέλος και οι φωτιές στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλλονιά, στην Ανάβρα Μαγνησίας (υπό μερικό έλεγχο), τη Χώρα Κυθήρων (υπό μερικό έλεγχο), ενώ υπό έλεγχο είναι τα μέτωπα στην περιοχή Καρδάμαινα στην Κω, στο Δαμάσι της Λάρισας και στην Ιεράπετρα.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: