ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μεταλλαγμένο γονίδιο σταματά την ανάπτυξη του καρκίνου..

Η ανακάλυψη της μεταλλαγμένης μορφής ενός γονιδίου, του Chk1, δίνει νέα κατεύθυνση στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην αντικαρκινική θεραπεία.
Το μεταλλαγμένο αυτό γονίδιο, όταν εκφράζεται στα καρκινικά κύτταρα, σταματά μόνιμα τον πολλαπλασιασμό τους δηλαδή μπορεί να οδηγήσει σε εκ των έσω θάνατο των καρκινικών κυττάρων χωρίς τη βοήθεια οποιασδήποτε εξωτερικής χημειοθεραπείας.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η εν λόγω παραλλαγή του γονιδίου Chk1, όταν καταστεί εφικτό να ενεργοποιηθεί τεχνητά μέσα στα καρκινικά κύτταρα, θα οδηγεί στην καταστροφή τους.
Η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου γονιδίου και της πρωτεΐνης που αυτό παράγει (Checkpoint Kinase 1), έχει δοκιμαστεί μόνο σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι σταμάτησε μόνη της η ανάπτυξή τους, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάποιου χημειοθεραπευτικού φαρμάκου.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φαρμακολογίας Γιουέι Ζανγκ δηλώνουν: «Βρήκαμε μια νέα κατεύθυνση στη θεραπεία του καρκίνου και η κατεύθυνση αυτή μας οδηγεί στη μείωση της τοξικότητας των αντικαρκινικών θεραπειών. Με τη νέα ανακάλυψη οι επιστήμονες θα μπορούν να σταματούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων"


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: