ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 27/8 στην ανατολική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, πριν αρχίσει να υποχωρεί.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και τη Δεύτερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Συνιστάται ειδικότερα, να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Επίσης, να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο, να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο και να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα (βαμβακερά, λινά), που επιτρέπουν στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνουν την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: