ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η Πίτσα Παπαδοπούλου σε κραυγή αγωνίας!!!

Η Πίτσα Παπαδοπούλου ξεσπάει: 
«Δεν μπορείς να ακούς στα δελτία ειδήσεων όλα αυτά που μας ρίχνουν και να είσαι “χα χα και χου χου”, αναίσθητος δηλαδή»! «Οταν μαθαίνεις πως κάθε μέρα αυτοκτονούν νέοι άνθρωποι, πώς νιώθεις; Αυτό δεν το αντέχω. Με καταβάλλει ψυχολογικά»
Κάθε φορά που της έφερναν ένα τραγούδι, η πρώτη και μεγάλη έννοια αυτής της σπουδαίας τραγουδίστριας ήταν πώς αυτό θα βρει τον δρόμο να φτάσει στις καρδιές των καθημερινών ηρώων της ζωής, που μοχθούν και παλεύουν για να την κερδίσουν. Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν κάνει τόσο συχνές εμφανίσεις στο πάλκο, δεν μένει αμέτοχη βλέποντας όσα συμβαίνουν γύρω μας σήμερα. Ετσι, αφήνει στην άκρη το εγώ και κρατάει το εμείς.

Μιλώντας μαζί της ήταν σαν να έχουμε μια σύντομη συζήτηση με τη γυναίκα της διπλανής πόρτας για κάτι που συντάραξε τη γειτονιά… Ετσι βγαίνει το ανθρώπινο πρόσωπο αυτής της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού, που χρόνια κάλυπτε το lifestyle: «Οταν μαθαίνεις πως κάθε μέρα αυτοκτονούν νέοι άνθρωποι, πώς νιώθεις; Αυτό δεν το αντέχω. Είναι κάτι που δεν μπορώ. Με καταβάλλει ψυχολογικά. Αυτό δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Λες ότι θα περάσει, λες ότι θα κάνεις κουράγιο, αλλά σκέφτεσαι όλους αυτούς τους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν, έκαναν το απονενοημένο διάβημα και έχασαν τα πάντα. Αυτό είναι λυπηρό. Γι’ αυτό πρέπει να παρηγορούμε όλους τους συνανθρώπους μας, να τους δίνουμε σίγουρα ένα χέρι βοήθειας. Ο καθένας μας όπου και όπως μπορεί».
Αυτόν τον δρόμο μάς προτρέπει να ακολουθήσουμε η Πίτσα Παπαδοπούλου. Πάντα τον δρόμο της καρδιάς. Και βέβαια, η ίδια δεν έμαθε πρόσφατα, όπως οι πιο πολλοί, τι σημαίνει ανθρώπινη αλληλεγγύη, γιατί ανέκαθεν στήριζε τον συνάνθρωπό της, τον διπλανό της. Παρ’ όλα αυτά, νιώθει να την καταβάλλει αυτή η δυστυχία…
«Ολα αυτά μας ρίχνουν. Οχι μόνον εμένα, όλο τον κόσμο. Στενοχωριέσαι. Δεν μπορείς να ακούς στα δελτία ειδήσεων, να διαβάζεις στις εφημερίδες και να είσαι ““χα χα και χου χου”, αναίσθητος δηλαδή. Ολοι οι άνθρωποι βιώνουν στενοχώριες, άλλος περισσότερες, άλλος λιγότερες. Αλλά δεν παύουν να είναι στενοχώριες» μας λέει.
Μοιραία η συζήτηση περιστρέφεται στην οικονομική κρίση που έχει φέρει όλα αυτά τα δεινά… Πόσο έχει επηρεάσει τη μεγάλη ερμηνεύτρια η κρίση;
«Εμένα σε τι να με επηρεάσει; Εγώ τώρα είμαι σε μια φάση που έχω κάνει τη ζωή μου, έχω δουλέψει από κοριτσάκι. Η κρίση είναι για όλους, βεβαίως, για τον καθένα στον τομέα του και στο μέτρο που έχει βάλει στη ζωή του. Αλλος πολύ, άλλος λίγο, αλλά δεν θα κοιτάξω τον εαυτό μου. Θα κοιτάξω και τα νέα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, και αυτούς που πεινάνε, που είναι δύσκολη η θέση τους. Γιατί όλοι αυτοί οι νέοι ξεκινάνε να κάνουν μια καριέρα, η οποία δεν μπορεί να χτιστεί με τίποτε αυτές τις εποχές. Τώρα δεν θα το πάρουμε ατομικά, δεν θα κοιτάξουμε το εγώ αλλά το εμείς, γιατί ο καθένας έχει το δικό του μεγάλο ή μικρό πρόβλημα. Πάντως, όλος ο κόσμος έχει προβλήματα. Και εσύ να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα, όταν βλέπεις ότι υπάρχουν γύρω σου προβλήματα, έχεις και εσύ».

«ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ»
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση η Πίτσα Παπαδοπούλου συζητάει τις προτάσεις που έχει για εμφανίσεις στην επαρχία, όπως κάνει κάθε καλοκαίρι: «Με όσα συμβαίνουν, όλα έχουν πάει πίσω. Οπως πάντα κάθε καλοκαίρι, κάνω συναυλίες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά δεν ξέρω. Πάντα υπάρχουν προτάσεις, όμως η αλήθεια είναι ότι τελευταία τον χειμώνα δεν δουλεύω. Τελευταία συνεργασία μου ήταν με τον Γιώργο Νταλάρα. Αν είναι κάτι καλό, θα το κάνω, αν όχι, δεν θα το δεχτώ. Θέλω οι συνεργασίες μου να είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες».
Με αφορμή την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο των τραγουδιστών και των μουσικών, η Πίτσα Παπαδοπούλου ανοίγει το θέμα για να πει: «Μήπως η κρίση έχει χτυπήσει μόνο τα νυχτερινά κέντρα; Η κρίση είναι παντού. Δεν είναι μόνον ο δικός μας κλάδος και οι μουσικοί που χτυπιούνται. Η κρίση χτυπάει πάντα πρώτο το θέαμα και το ακρόαμα, γιατί ο κόσμος θα κοιτάξει να καλύψει άλλες υποχρεώσεις πρώτα. Αν δεν του φθάνουν, σαφώς και δεν θα πάει να διασκεδάσει. Αλλά πιστεύω ότι θα διορθωθούν κάποια πράγματα»…

- Είστε τόσο αισιόδοξη;
Πάντα. Γιατί πιστεύω ότι όταν φτάσουμε στον πάτο, δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω. Πρέπει να ανεβούμε, δεν γίνεται. Θέλω να πιστέψω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Οι μέρες μακριά από την πίστα
- Μακριά από την πίστα πώς περνάνε οι μέρες σας;
Διαβάζοντας βιβλία που τόσα χρόνια δεν μπορούσα, φροντίζω το σπίτι μου που τόσα χρόνια μου έλειψε και φυσικά την οικογένειά μου. Πάντα έχουμε να κάνουμε πράγματα.
- Δεν σας λείπει το χειροκρότημα;
Οχι, γιατί το έχω όταν αποφασίσω να εργαστώ. Πιο πυκνές εμφανίσεις δεν κάνει κανείς πια, ούτε τα κορίτσια ακόμη που είναι πιο επίκαιρα. Εννοώ τους νέους ανθρώπους. Εμείς δουλεύαμε και επτά μέρες την εβδομάδα, έτσι ξεκίνησα εγώ, μετά γίνανε έξι και τώρα είναι δύο, κατ’ ουσίαν μία.

Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: