ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες αποζημίωσης για την πυρκαγιά στην Ουρανούπολη..

Σήμερα Δευτέρα... θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, την περιοχή, όπου για τέταρτη συνεχή ημέρα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, τόνισε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί κι αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ.
Παράλληλα, προχωράει η αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, το οποίο θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα ΠΣΕΑ.
Επιπλέον, οι τοπικοί φορείς ζητούν να χαρακτηριστεί η περιοχή τους πυρόπληκτη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνηγορήσει θετικά προς τον σκοπό αυτόν, όπως είχε γίνει στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο.
Ο υπουργός ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους εκπροσώπους των υπηρεσιών των τοπικών αρχών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες, όπως τόνισε, προσπάθειες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο την έκταση των πυρκαγιών, όσο και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

seleo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: