ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στη ΝΕΤ "ανακοινώθηκαν" όλα τα νέα μέτρα. Αντιδράσεις. Βίντεο

Αντιδράσεις υπήρξαν από μέλη της κυβέρνησης όταν στην ΝΕΤ, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής, βγήκε ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης περίπου στη μία παρά το μεσημέρι και διάβασε μεγάλο απόσπασμα από τη λίστα με τα μέτρα, η οποία ήταν τρεις σελίδες!
Στον διάλογο που ακολούθησε με την παρουσιάστρια, Λένα Αργύρη, έκαναν λόγο για τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνει το πακέτο αυτό!
Αυτή η κίνηση της ΕΡΤ, ενόχλησε μέλη της Κυβέρνησης, που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, γιατί διέρρευσε η συγκεκριμένη λίστα στη δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα με το newsit.gr!
Πάντως, αυτό που απαντούν από το Ραδιομέγαρο, είναι πως η λίστα αυτή με το πακέτο των μέτρων, είχε διαρρεύσει σε όλα τα media και πως βγήκε στη δημοσιότητα αμέσως

Δεν συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 13.20 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, ενώ ζήτησε να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και να υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

"Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες".

Ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα.

"Τώρα έχετε γνώση των υπουργείων σας και πρέπει να επιταχύνετε. Είναι ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία των 3 κομμάτων", είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: "Έχουμε να πάρουμε δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που κανείς δεν τις θέλει, είναι όμως αναγκαίες.
Αν δουλέψουμε σωστά το 2013 θα προχωρήσουμε στην αναχαίτιση της κρίσης, της ανεργίας και των λουκέτων.

Ο κ.Σαμαράς, επανέλαβε όπως το έκανε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, ότι το λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη.

"Εχουμε βαρύ έργο μπροστά μας έως τις 18 Οκτωβρίου. Το κλίμα αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς την εικόνα μας. Έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ καθώς μέρα – μέρα κερδίζουμε αξιοπιστία και θα φανούμε συνεπείς."

"Ξέρω", συνέχισε ο πρωθυπουργός, "ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα" και ζήτησε από τους υπουργούς την συμβολή τους για να αυξηθούν τα έσοδα.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού αποφασίστηκε ομόφωνα η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκη ως νεου Προέδρου του ΣτΕ.
Στις θέσεις των 4 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετούνται οι Σπύρος Ζιάκος, Χαράλαμπος Δημάδης, Βασίλης Λυκούδης και Γιώργος Γιαννούλης. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει η Γαρουφαλιά Καλαμπαλίκη.
"Σε 2 χρονια θα είναι όλα καλύτερα", είπε επίσης ο κ. Σαμαράς.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/219934.html
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE...
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: