ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) και τιμή παραγωγού.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, είχε τη Δευτέρα, 6-8-2012, ο βουλευτής της Π.Ε. Γρεβενών κ. Κοψαχείλης. Συζήτησαν το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο κ. Κοψαχείλης προς τον Υφυπουργό την προηγούμενη Παρασκευή όσον αφορά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και ειδικά από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ο κ. Κοψαχείλης εξέθεσε στον Υφυπουργό μια αξιοκρατική προσέγγιση καταθέτοντας... μία ρεαλιστική πρόταση απεμπλοκής της σημερινής κατάστασης. Από τη μία μεριά βλέπουμε να γίνονται αρκετά έργα στον τομέα των φ/β και από την άλλη πλευρά να μην πληρώνονται οι παραγωγοί ενέργειας, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, μιας και οι περισσότεροι παραγωγοί χρηματοδότησαν τα έργα τους με τραπεζικά δάνεια.
Από πλευράς κ. Κοψαχείλη παρουσιάστηκαν εναλλακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς να θίγονται ούτε οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας αλλά ταυτόχρονα να διατηρηθεί η αξιοπιστία της χώρας μας σε υψηλό επίπεδο, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα για πιθανή παρέμβαση αναδρομικά αλλά και για τις μελλοντικές επενδύσεις, θα επιφέρει απομάκρυνση κάθε ξένου ή εγχωρίου επενδυτή εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης που θα δημιουργηθεί.
Τέλος, ο κ. Κοψαχείλης δήλωσε την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για αναστολή νέων αδειοδοτήσεων, καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα φουντώσει το παραεμπόριο υφιστάμενων αδειών.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: