ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

«Χάλκινες» οι Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ!

Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από γυναικείο πλήρωμα και συνολικά δεύτερο στους Αγώνες του Λονδίνου, μετά από εκείνο του Ηλιάδη.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο κυριολεκτικά στην τελευταία κουπιά από τις Κινέζες Σου Ντονγκσιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ (7:11.93). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ, που σημείωσαν επίδοση 7:09.30.
Στις δηλώσεις τους μετά την κούρσα, οι δύο αθλήτριες αφιέρωσαν την επιτυχία στον εαυτό τους και σε όλους εκείνους που τις στήριξαν.
«Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Δεν ξέρω αν πρέπει να στεναχωρηθώ που χάσαμε στην "κουπιά". Δεν έχω λόγια. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε εμάς και σε όποιο χαίρεται σήμερα για εμάς. Πολλοί όμως συνέβαλαν σε αυτό. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε μέσω των social media όλες αυτές τις ημέρες. Τα μηνύματα συμπαράστασής του ήταν συγκινητικά», τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου, ενώ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου συμπλήρωσε: «Αγγίξαμε ακόμη και το χρυσό. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε εδώ, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ τον κόσμο που χαίρεται μαζί μας, τις οικογένειές μας, την Καστοριά. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω αρχικά στις δυο μας για τους κόπους μας και για ό,τι έχουμε τραβήξει μέχρι τώρα και φυσικά στην οικογένειά μου».
Κατά την απονομή οι δύο αθλήτριες ανέβηκαν στο βάθρο κρατώντας την ελληνική σημαία, την οποία τους πέταξαν από την εξέδρα οι συγγενείς της Τσιάβου. Πάνω στη «γαλανόλευκη» αναγράφονταν οι ημερομηνίες και οι τόποι στους οποίους κατακτήθηκαν έως τώρα τα μετάλλια του ελληνικού διδύμου σε μεγάλες διοργανώσεις.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: