ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Der Spiegel: "Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει για να κάνει μία νέα αρχή"

Άλλο ένα "χτύπημα" από το γνωστό για τα "φιλοελληνικά" του αισθήματα γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό και πάλι αναφέρεται με σκληρό τρόπο για την Ελλάδα και το μέλλον της στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στην Ελλάδα μια νέα βοήθεια.
Με λίγα λόγια το περιοδικό προτείνει από μόνο του την υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα αναφέροντας ότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα κάνει μία νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι!

Μέσα στο προκλητικό άρθρο δίνονται και επιχειρήματα για την παταγώδη οικονομική αποτυχία της Ελλάδας αναφέροντας ότι «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν.Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος».
Το άρθρο ασκεί κριτική και στην γερμανίδα καγκελάριο τονίζοντας ότι αν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.
Η κριτική για την πολιτική που ακολούθησε η Άγκελα Μέρκελ δεν σταματά εκεί καθώς σημειώνεται ότι από μόνη της η Μέρκελ ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.
Το άρθρο έρχεται να δώσει απάντηση στην απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016.
Όπως σας ενημερώσαμε και από το Star.gr το αίτημα αυτό θα επιδιώξει να θέσειο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου, στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.
Στο μεταξύ η Γερμανία έσπευσε να προκαταβάλλει το ελληνικό αίτημα αναφέροντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα μείνει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις. Όπως επίσης να ενημερώσει ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά την έκθεση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: