ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Eρχεται η εποχή των...παγετώνων - Στο 1,40€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Μπρρρ...Αυτό το χειμώνα θα ξεπαγιάσουμε. Τουλάχιστον 500 ευρώ παραπάνω θα πληρώσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση. "Θα καταστραφούμε και το κράτος δε θα εισπράξει φόρους" λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.
Η έξισωση του φόρου κατά 80% στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτο της κίνησης που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί από τις 15 Οκτωβρίου οπότε θα ξεκινήσει η διάθεση του στους καταναλωτές, αναμένεται να κανει το φετινό χειμώνα ακόμη πιο ψυχρό.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης "αυτό είναι καταστροφικό και για τους καταναλωτές και για τους πρατηριούχους συνυπολογίζονταις και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης σχεδόν όλων των ελλήνων.
Πέρυσι είχαμε μείωση της κατανάλωσης στην περιφέρεια της τάξης του 30% με 40%, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης είχε από 0,90 λεπτά εως 1,05 ευρώ το λίτρο. Φέτος η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινήσει από 1,40 ευρώ το λίτρο. Δεν είναι δυνατον να πωληθεί πετρέλαιο με αυτή την τιμή. Ηδη ο κόσμος από πέρυσι έχει στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης, οπως ξύλο, ηλεκτρισμό και πέλετς.
Αυτές οι μορφές θέρμανσης δεν αποφέρουν φόρους, ουτε ΦΠΑ στο κράτος. Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη την εφαρμογή αυτού το φόρου και ζητάμε αμεσα να αλλάξει γιατί θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ο κλάδος και χιλιάδες κόσμος θα βγει στην ανεργία.
Από το 2009 εως σήμερα έχουν κλείσει 1.200 πρατήρια και φέτος που ο κόσμος θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο κατά 50% και παραπάνω, τουλάχιστον 1.000 πρατήρια ειδικά στην περιφέρεια που βασίζουν την υπαρξή τους στο πετρέλαιο θέρμανσης θα κλείσουν.
Πέρυσι ένα μέσο σπίτι 100 τ.μ σε μια μεγάλη αστική περιοχή έκαιγε περίπου 1.000 λίτρα τη σεζόν και ηθελε περίπου1.000 ευρώ ενώ φέτος θα πληρώσει 1.400 με 1.500 ευρώ.
"Αυτό είναι καταστροφικό" τόνισε για μια ακόμη φορά ο κύριος Κιούσης.

newsit.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: