ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αλλαγές στα Πρωταθλήματα Νέων Superleague!!!

Στις 8 Σεπτεμβρίου η σέντρα...
Η οικονομική κρίση που πλήττει ανεξαιρέτως όλους τους τομείς της χώρας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την κορυφαία διοργάνωση των τμημάτων υποδομής της Superleague. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του acadimies.gr, το φετινό πρωτάθλημα Νέων Κ20 ενδέχεται να ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξαν το 2010 οι μικροί των Κ17. Συγκεκριμένα, λόγω της διάθεσης των παραγόντων να περιορίσουν όλα τα έξοδα μετακινήσεων στο ελάχιστο, προσανατολίζονται προς τη κατεύθυνση των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια.
Ετσι, η διοργανώτρια αρχή, μετά τις 15 Αυγούστου θα ανακοινώσει όλες τις παραμέτρους διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων που μέχρι σήμερα έχουν αναδείξει δεκάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές.


Οι αλλαγές στο Πρωτάθλημα Υποδομής Νέων Κ20 και Κ17
Οι 16 ομάδες Νέων που θα αγωνιστούν φέτος είναι οι ΑΕΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, Βέροια, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς Χανίων, Skoda Ξάνθη
Αν δεν προκύψει κάποια σημαντική αλλαγή, το Πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα ακολουθήσει τη γνωστή πεπατημένη του προγράμματος των ανδρικών ομάδων, αλλά των δύο Ομίλων. Όπως είναι ήδη γνωστός ο διαχωρισμός σε Βόρειο και Νότιο Ομιλο.
Η φετινή προκήρυξη (2012 -2013) θα επιτρέπει στους Νέους Κ20 τη συμμετοχή γεννηθέντων τα έτη 1993 ως και 1996, ενώ θα μπορούν να αγωνιστούν μόλις δύο (2) παίκτες γεννηθέντες άνω των 20. Οι επαγγελματίες νεαροί δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό συμμετοχής τους, αρκεί να μην είναι… προκλητική η ηλικία τους. Κι αυτό γιατί πλέον οι σύλλογοι όλο και συχνότερα δίνουν επαγγελματική οντότητα στους νεαρούς παίκτες τους, με αποτέλεσμα τις "πρώτες" ομάδες να πλαισιώνουν αρκετοί "μισθωτοί" πιτσιρικάδες.

"Κλειστό" το Πρωτάθλημα των Κ17
"Ηλικιακά κλειστό" το φετινό Πρωτάθλημα των Κ17, καθώς θα αγωνίζονται αποκλειστικά παίκτες γεννηθέντες τα έτη 1996 και 1997. Κανένας μεγαλύτερος.
Σαφώς και οι μικρότεροι παίκτες θα μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες τους, εφόσον θα το επιτρέπουν οι προπονητές τους.
Ουσιαστικές αλλαγές στους μικρούς Κ17 δεν διαφαίνονται ακόμη, καθώς η διοργάνωση των δύο Ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια και το τελικό φάιναλ φορ, είναι άριστα δομημένο.
Τα νεώτερα για τα Πρωταθλήματα θα ανακοινωθούν επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή της Superleague μετά τις 15 Αυγούστου.

Για την ιστορία...
Πρωτάθλημα Νέων Α΄ Εθνικής
Το Πρωτάθλημα Κ-20 και Κ-17, ή αλλιώς Πρωτάθλημα Νέων Α' Εθνικής, είναι η πρώτη κατηγορία των ομάδων υποδομής των συλλόγων που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα. Ιδρύθηκε το 2002 ως μία ενιαία κατηγορία, ενώ από την περίοδο 2008-09 το πρωτάθλημα διασπάστηκε σε δύο επίπεδα, των νέων κάτω των 21 και κάτω των 18.
Παλαιότερα ήταν γνωστό ως "Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών".
Τη σαιζόν 2008-2009, τα πρωταθλήματα ήταν Κ-21 και Κ-18. Τη σαίζον 2009-2010 το ηλικιακό όριο στο πρωτάθλημα Κ-18 μειώθηκε κατά ένα χρόνο, και έγινε Κ-17.
Τη σαιζόν 2010-2011 το ηλικιακό όριο στο πρωτάθλημα Κ-21 μειώθηκε επίσης κατά ένα χρόνο και έγινε "Πρωτάθλημα Κ-20".

Ρεπορτάζ: ΔΩΡΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: